Η εξόδιος ακολουθία ενός αστέγου

Η εξόδιος ακολουθία ενός αστέγου


Ο Αρχιεπίσκοπος Konrad Krajewski, της elemosiniere pontificio(ποντιφικά έργα αγαθοεργίας), τέλεσε εξ ονόματος του Πάπα Φραγκίσκου στο παρεκκλήσι της Πανεπιστημιακής κλινικής «Agostino Gemelli» στη Ρώμη, την εξόδιο ακολουθία ενός σαρανταοκτάχρονου αστέγου, του Valentin. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό πρόγραμμα του Radio Vaticana.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι «ένας επίσκοπος που συνοδεύει τους τελευταίους», δήλωσε ο πολωνός ιεράρχης στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού. «Είναι ποιμένας μας μέχρι τέλους», πρόσθεσε ο σεβασμιότατος Krajewski.

«Δεν πέθανε μέσα στην αδιαφορία ή χωρίς όνομα, αλλά με την αξιοπρέπεια του γιου, του αδελφού και του φίλου, με τους τόσους πολλούς φίλους που σήμερα βρίσκονται εδώ για να τον αποχαιρετήσουν», εξήγησαν με τη σειρά τους οι εθελοντές της Κοινότητας του Sant’Egidio, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στους αστέγους που ζουν στην «Villetta della Misericordia» (στο Χωριό της Ευσπλαχνίας) μέσα στην πανεπιστημιούπολη, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του περασμένου έτους. (PDM)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 29 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου