ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΛΟΓΟΥ

(Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων παρουσίας ου Μναχικού Τάγματος του «Ενσαρκωμένου Λόγου», ο Γενικός Ηγούμενος π. Gustavo Nieto, έστειλε την παρακάτω επιστολή σε όλα τα μέλη του Μοναχικού Τάγματος που εκπροσωπεί): 

Αγαπητοί πατέρες, αδελφοί, ιεροσπουδαστές και δόκιμοι αδελφοί,

Με μεγάλη χαρά σήμερα γιορτάζουμε την 10η επέτειο από την ίδρυση μιας κοινότητας του Τάγματος μας στην Ελλάδα.

Πριν από 10 χρόνια η πρώτη ομάδα ιερέων αναχώρησε για να ιδρύσει μια έδρα του Κέντρου Σπουδών «San Bruno, Vescovo di Segni» στην Αθήνα, με την πρόθεση οι μαθητές του να μπορέσουν να τελειοποιήσουν την μελέτη των Ελληνικών και να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες του πολιτισμού μας.

Σήμερα οι ιερείς μας βρίσκονται στην Τήνο (Αρχιπέλαγος του Αιγαίου – Ελλάδα), η οποία ανήκει στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Πάρου-Άνδρου-Μυκόνου, χάρη στη γενναιοδωρία των ιερέων μας, αλλά και του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου Πρίντεζη, ο οποίος υποδέχτηκε το Μοναχικό μας Τάγμα με χριστιανική αγάπη, άξια ενός διαδόχου των Αποστόλων.

Με το σχεδιασμό της Θείας Πρόνοιας αυτή η νέα μοναχική κοινότητα, η οποία στην αρχή βρισκόταν σε χώρο  «δανεισμένο», έχει σήμερα τη χαρά να στεγάζεται  στον Αρχιεπισκοπικό Οίκο  στην  Ξινάρα Τήνου (στους χώρους του πρώην ιεροσπουδαστηρίου Τήνου), στο οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να στείλουμε – πρώτα ο Θεός – μερικούς μαθητές, καθώς η εκμάθηση των Ελληνικών και η επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό έχουν μεγάλη σημασία για την ιδιαίτερη αποστολή μας που είναι ο ευαγγελισμός του πολιτισμού [1].

Αυτή η μοναχική κοινότητα, αν και μικρή, θα λέγαμε που ακόμη γεννιέται, έχει μια μεγάλη σημασία για το Μοναχικό μας Τάγμα, διότι «ο ελληνικός κόσμος είναι σε στενή σχέση με το δικό μας και είναι η βάση του πολιτισμού μας» [2].

Αληθινά είναι μεγάλη χαρά για το Μοναχικό μας Τάγμα να  εργάζεται και να συνεργάζεται στην Ελλάδα, χώρα που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη διάδοση του Χριστιανισμού και παρέμεινε αδιάκοπα ενωμένη με την εικόνα τριών Αποστόλων: του Αγ. Παύλου, ο οποίος από τον λόφο του Άρειου Πάγου ξεκίνησε τον ευαγγελισμό του πολιτισμού, του Αγ. Ιωάννη του Ευαγγελιστή, ο οποίος στην Πάτμο έλαβε το όραμα της Αποκάλυψης και του Αγ. Ανδρέα, ο οποίος μαρτύρησε στην Πάτρα. Επιπλέον οι Άγιοι αδελφοί Κύριλλος και Μεθόδιος, απόστολοι του σλαβικού κόσμου, ήταν ελληνικής καταγωγής.

Σήμερα, λοιπόν, ευχαριστούμε τον Ενσαρκωμένο Λόγο γι’ αυτή την επέτειο που μιλά για τη πιστή επιμονή του Μοναχικού μας Τάγματός προς τους δικούς του σκοπούς και καλεί όλους σε μια πιο σταθερή εμπιστοσύνη στη Θεία Πρόνοια, που κάνει τα πάντα να συνεργάζονται για το καλό μας [3].

Στους ιερείς μας, που επιτελούν στην Τήνο την αποστολή τους, τούς λέμε μαζί με τον Απόστολο: «να γίνεστε όλο και πιο σταθεροί και αμετακίνητοι στην πίστη, και να έχετε πάντοτε όλο και περισσότερο ζήλο για την εκπλήρωση του έργου του Κυρίου, αφού ξέρετε ότι ο κόπος σας, χάρη στον Κύριο, δεν είναι μάταιος» [4].

Ευχαριστούμε την Παναγία του Ροδαρίου για το πολύτιμο δώρο που μας έχει αναθέσει στην Ελλάδα. Και, ταυτόχρονα, της ζητούμε να κάνει όλους τους μοναχούς μας που θα περάσουν από αυτό τον τόπο ένθερμους  αποστόλους που, με την αναγγελία του Ευαγγελίου από τους «σύγχρονους Άρειους Πάγους»[5], να συνεχίζουν να φωτίζουν τη ζωή των νέων γενεών.

Πολλές  ευχές με ένα θερμό εναγκαλισμό σε όλα μέλη των ανά τον κόσμο μοναχικών κοινοτήτων μας του «Ενσαρκωμένου Λόγου».
 

Ιερουσαλήμ, 7 Οκτωβρίου 2018

 

π. Gustavo Nieto, Τ.Ε.Λ.
ΓενικόςΗγούμενος

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου