ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Τήνος 08/03/2019

ΜΗΝΥΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Αγαπητές μου,

Εσείς οι γυναίκες, χάρη στην κλήση σας και την αποστολή σας,  έχετε στα χέρια σας τις ηθικές τύχες της ανθρωπότητας, όχι μόνο επειδή  είστε το ιερό,  όπου αναπτύσσεται το μυστήριο της ζωής, αλλά και διότι ζώντας δίπλα στον άνδρα, ως  σύζυγοι και μητέρες, κρατάτε στα χέρια σας τις καρδιές τους και επομένως την εξουσία  και τη δύναμη  να τις προσανατολίζετε  και να τις κατευθύνετε.

Δεν υστερείτε ούτε στο καθήκον των προνομιούχων και αναντικατάστατων παιδαγωγών. Μένετε κοντά στα παιδιά σας, όπως μόνο μια μητέρα μπορεί να σταθεί. Τα κατανοείτε, τα καθοδηγείτε και τα διορθώνετε με εκείνη την τρυφερότητα και ευαισθησία  που μόνο μια μητρική καρδιά διαθέτει. 

Συνοδεύετε τα παιδιά σας και στη θρησκευτική πορεία, καθώς με τη δική σας  μαρτυρία τους μεταδίδετε τη χαρά που νιώθετε, όταν βιώνετε την προσωπική σας πίστη.

Θέλω να ευχαριστήσω αυτή την ημέρα όλες τις γυναίκες που είναι ενεργά μέλη της Εκκλησίας, τις αφιερωμένες στον Κύριο Μοναχές, τις σεβαστές πρεσβυτέρες των ιερέων της αδελφής μας Ορθόδοξης εκκλησίας, τις κατηχήτριες, τις ασκούμενες σε έργα αγάπης, όσες συμπαρίστανται στους  ασθενείς  και ιδιαίτερα τις ανήμπορες και με ειδικές ανάγκες γυναίκες για το όμορφο παράδειγμα δύναμης και πίστης που μας δίνουν.

Ευχαριστώ επίσης όλες τις γυναίκες που μέσα στους τομείς της κοινωνίας, στο σχολείο, στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, στους οίκους ευγηρίας, στην πολιτική και στην πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου μας,  έχουν ενεργό ρόλο και με τη διαφάνεια ψυχής και γενναιοδωρίας προσφέρουν αναντικατάστατη προσφορά αγάπης.

Εύχομαι ο Κύριος να σας ευλογεί, με τις ικεσίες του προτύπου κάθε γυναίκας, Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων, Αειπαρθένου Μαρίας.

 

Με αγάπη Χριστού
+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου