Μίλα με το Θεό

6

Μίλα με το Θεό

Πολλές φορές, ψάχνουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να μας βοηθήσει να φτιάξουμε τα σχέδιά μας. Το ίδιο συμβαίνει και με την προσευχή. Ίσως χρειάζεται να καταφύγεις σε απομόνωση, σε δάση, σε χωράφια, σε χείμαρρους, σε μονοπάτια, σε ακτές ή και στην κάμαρά σου, χωμένος σε μια πολυθρόνα ή στην παλαιά καρέκλα, σε ένα ξύλινο πάγκο μιας Εκκλησίας. Όπου θες, όπως σ’ αρέσει. Φτάνει να ‘χεις την επιθυμία να Τον ακούσεις. Κάθισε τότε, να σχεδιάσεις με την ψυχή και τη συνείδησή σου. Κάνε το σημείο του Σταυρού, μια κίνηση που βάζει μέσα σου την παρουσία του Θεού.
Με αυτό το σημείο διάβασε, συζήτησε, μίλησε, άγγιξε τα γράμματά του, που μπροστά σου παρελαύνουν.
Αγωνίσου, γαντζώσουν στις ανθρώπινες συγκινήσεις, κλάψε, γέλασε, λυπήσου και ξανάρχισε το ίδιο. Προχώρα με περισσότερη αγάπη, υποταγμένος στο Λόγο που μέσα σου ζωντάνεψε! Απ’ την ανάγνωση, στην προσευχή δεν υπάρχει παρά μόνο ένα βήμα, που το κάνεις μόνος σου, σαν ένα μικρό παιδί που πηδά στην αγκαλιά του Πατέρα του.
Όταν καταλάβεις τελικά, ότι πατάς σταθερά, θα ξέρεις πως είσαι έτοιμος. Τότε πάρε δρόμο. Χαρούμενος, γελαστός, μετανοιωμένος και συγχωρεμένος, γεμάτος από ανυπόμονη αγάπη «να μιλήσεις για το Θεό και μόνο για Εκείνον», όσο καιρό θα σου επιτρέψει να ‘σαι πάνω στη γη.

π.Μ.Β

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου