Μίλα με το Θεό

6

Μίλα με το Θεό

Πολλές φορές, ψάχνουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να μας βοηθήσει να φτιάξουμε τα σχέδιά μας. Το ίδιο συμβαίνει και με την προσευχή. Ίσως χρειάζεται να καταφύγεις σε απομόνωση, σε δάση, σε χωράφια, σε χείμαρρους, σε μονοπάτια, σε ακτές ή και στην κάμαρά σου, χωμένος σε μια πολυθρόνα ή στην παλαιά καρέκλα, σε ένα ξύλινο πάγκο μιας Εκκλησίας. Όπου θες, όπως σ’ αρέσει. Φτάνει να ‘χεις την επιθυμία να Τον ακούσεις. Κάθισε τότε, να σχεδιάσεις με την ψυχή και τη συνείδησή σου. Κάνε το σημείο του Σταυρού, μια κίνηση που βάζει μέσα σου την παρουσία του Θεού.
Με αυτό το σημείο διάβασε, συζήτησε, μίλησε, άγγιξε τα γράμματά του, που μπροστά σου παρελαύνουν.
Αγωνίσου, γαντζώσουν στις ανθρώπινες συγκινήσεις, κλάψε, γέλασε, λυπήσου και ξανάρχισε το ίδιο. Προχώρα με περισσότερη αγάπη, υποταγμένος στο Λόγο που μέσα σου ζωντάνεψε! Απ’ την ανάγνωση, στην προσευχή δεν υπάρχει παρά μόνο ένα βήμα, που το κάνεις μόνος σου, σαν ένα μικρό παιδί που πηδά στην αγκαλιά του Πατέρα του.
Όταν καταλάβεις τελικά, ότι πατάς σταθερά, θα ξέρεις πως είσαι έτοιμος. Τότε πάρε δρόμο. Χαρούμενος, γελαστός, μετανοιωμένος και συγχωρεμένος, γεμάτος από ανυπόμονη αγάπη «να μιλήσεις για το Θεό και μόνο για Εκείνον», όσο καιρό θα σου επιτρέψει να ‘σαι πάνω στη γη.

π.Μ.Β

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου