Μια θλιβερή επέτειος

Μια θλιβερή επέτειος
η πρώτη Θεία Λειτουργία ζωντανά (live)
από τη Αγία Μάρθα (Santa Marta)

θλιβερη_1_φή.JPG

Στις 9 Μαρτίου 2020, στο αποκορύφωμα της πανδημίας, τα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού μετέδιδαν, με εντολή του Πάπα, την πρωινή Θεία Λειτουργία από παρεκκλήσιο τις Άγιας Μάρθας.
Για πάνω από δύο μήνες, με την αναστολή των εορτασμών λόγω του φόβου εξάπλωσης του ιού, ο Πάπας Φραγκίσκος φρόντιζε να βρίσκεται κοντά σε όλους. Η επαφή με τον Ιησού Χριστό, κάθε πρωί στην τέλεση της Ευχαριστίας, αποτέλεσε το “επίκεντρο παρηγοριάς που παρείχε ο Πάπας για αρκετούς πιστούς σε τον κόσμο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Lucio Brunelli.
Ο Πάπας Φραγκίσκος με τη ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση της τέλεσης της Θείας Ευχαριστίας, εξηγεί αμέσως το νόημα αυτής της επιλογής:
Αυτές τις ημέρες, θα προσφέρω τη Θεία Λειτουργία για τους ασθενείς αυτής της επιδημίας του κορονοϊού, για τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εθελοντές που βοηθούν πολύ, για τα μέλη της οικογένειας, για τους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας, για τους φυλακισμένους που είναι κρατούμενοι.

 

θλιβερη_2_φή.JPG

 

Ας προσευχηθούμε μαζί αυτήν την εβδομάδα, με αυτή την ισχυρή προσευχή στον Κύριο: “Σώσε με, Κύριε, και δώσε μου έλεος. Τα βήματά μου ας είναι στο σωστό δρόμο. Στη συνέλευση θα ευλογήσω τον Κύριο”. (πηγή: VaticanNews).
Μέχρι τώρα αυτή η επιλογή του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου έχει γίνει συνήθεια και σε όλες τις ενορίες του κόσμου.
Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο κάθε Κυριακή, με σκοπό να μην χάνεται αυτή η θεμελιώδης εβδομαδιαία συνάντηση με τον Ιησού.
Αυτή η νέα πραγματικότητα της πνευματικής μας ζωής πρέπει να μας βοηθήσει να κάνουμε μια πολύ σημαντική επιλογή στο μέλλον: με το τέλος της πανδημίας, η επιθυμία μας να έχουμε τον Ιησού κοντά μας, δεν πρέπει να τελειώσει.
Πρέπει να μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε εκ νέου τη σημασία της Κυριακής και τη σημαντικότητά της για όλη μας την ύπαρξη. Καθώς η Ημέρα του Κυρίου, η πρώτη ημέρα της εβδομάδας, είναι η ανάμνηση της ημέρας της σωτηρίας μας, της έναρξης μιας νέας ζωής με τον αναστημένο Ιησού.

π. Ριχάρδος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου