ΜΙΑ ΠΡΟΤΟΤΥΠΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΜΙΑ ΠΡΟΤΟΤΥΠΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Φιλόπτωχο Αποστολικό Γραφείο, στο όνομα του Πάπα  Φραγκίσκου, κάλεσε τους φτωχούς τους άστεγους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες  και τους αναγκεμένους ανθρώπους στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης να συμμετάσχουν , το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαΐου στην εκδήλωση  Golden Gala, μια  σημαντική διεθνής εκδήλωση ελαφρού αθλητισμού. Το αναφέρει ένα δελτίο τύπου  του ιδίου Γραφείου  της Αγίας Έδρας  που έχει την ευθύνη  να ασκεί την έμπρακτη αγάπη  προς τους φτωχούς στο όνομα του Ποντίφικα.

Συνεργασία χωρίς σύνορα

Η πρωτοβουλία, διαβάζουμε στην ανακοίνωση, έγινε εφικτή χάρη στην Ιταλική Ομοσπονδία  Ελαφρού Αθλητισμού, που  δέσμευσε  δωρεάν τις θέσεις για «τους φτωχούς του Αγίου Πατέρα», οι οποίοι θα συνοδεύονται   από εθελοντές  της Κοινότητας του Sant’ Egidio, Του Συνδέσμου Auxilium και της Αντιπροσωπείας  του Γραφείου Αθλητισμού των υπαλλήλων της Αγίας Έδρας.

Αθλητισμός και αλληλεγγύη

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσφερθεί ένα απόγευμα  γιορτής και φιλίας μέσω  της ομορφιάς ενός γενικού και απλού σπορ  όπως ο αθλητισμός  και να προβληθούν και πάλι  οι αξίες  της υποδοχής  και της  αλληλεγγύης. Πολλές φορές ο Πάπας Φραγκίσκος  υπενθύμισε ότι οι φτωχοί έχουν ανάγκη  όχι μόνο από ψωμί, ρούχα  και ένα τόπο για να κοιμηθούν αλλά επίσης από ένα φιλικό λόγο , ενός χαμόγελου και ευκαιρίες ξεσκάσματος  και υγιούς διασκέδασης.

Δείπνο για τους προσκαλεσμένους τους Πάπα

Στον ειδικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Ρώμης στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί σε έλους τους προσκεκλημένους του Πάπα ένα δείπνο σε συσκευασία.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου