«Βγείτε με τη φανέλα του Ιησού και παίξτε για τα ιδεώδη Του»

«Βγείτε με τη φανέλα του Ιησού και παίξτε για τα ιδεώδη Του»

Παρουσία, κοινωνία και αποστολή. Είναι οι τρεις λέξεις  μέσω των οποίων  εξελίσσεται το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου που απευθύνεται  στους αργεντινούς νέους και νέες με την ευκαιρία της Εθνικής Συνάντησης  τη Νεολαίας Presenza,  Ο Ποντίφικας  εκφράζει , ειδικά  τις προσωπικές του ευχαριστίες  για «τον μεταδοτικό ενθουσιασμό για την αγάπη προς τν Χριστό και τους αδελφούς».

Παρουσία

“Ο Ιησούς – αναφέρει ο Πάπας – είναι παρών στην ιστορία μας»: «καλεί κι εμάς  να ενσαρκωθούμε» να οικοδομούμε μαζί «’ τον πολιτισμό της αγάπης»  Για το λόγο αυτό – προσθέτει – «είναι ανάγκη  μα μείνουμε μαζί Του». « να πάμε να τον συναντήσουμε  με την προσευχή με την ακρόαση του Λόγου, με τη συμμετοχή μας στα Μυστήρια».  «να του αφιερώσουμε χρόνο . «Με τον Ιησού συνεχίζει ο Πάπας – «είναι δυνατόν να ανανεώσουμε την ιστορία».  « Ο Ιησούς έρχεται σε συνάντησή μας, μας θεραπεύει, μας στέλνει να θεραπεύσουμε τους άλλους».

Κοινωνία

Την ιστορία δεν την γράφουμε μόνοι μας . ¨την ιστορία  την δημιουργού  οι λαοί, όχι οι ιδεολόγοι». «Εάν  θέλεις να    δημιουργήσεις  ως χριστιανός – προσθέτει-  πρέπει  να το κάνεις αυτό μέσα στο λαό του Θεού, μέσα στην Εκκλησία, ως λαό». Όχι  σε μία «μικρή ομάδα», «χωρισμένη  από τη ζωή του λαού του Θεού». Ο Ποντίφικας, αφού υπενθύμισε  ότι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδο  των Επισκόπων για τους νέους, προτρέπει  ακόμη τις νέες γενεές «να γίνουν συμμέτοχες»  και να «μη  μένουν στο περιθώριο», αλλά να δεσμευθούν.

Αποστολή

Ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος  στους νέους , υπενθυμίζει τέλος ότι « Καλούμαστε να είμαστε μια Εκκλησία σε έξοδο, σε αποστολή.  Να είμαστε μια Εκκλησία ιεραποστολική, ευσπλαχνική , με διάθεση διαλόγου και ακρόασης. « Πηγαίνετε – ολοκληρώνει ο Πάπας Φραγκίσκος  – μη φοβάστε». . «να είστε διαφωνούντες, κάνετε θόρυβο  μην αφήνετε  η ιστορία να γράφεται έξω και εσείς να κοιτάτε από το παράθυρο, μην κάνετε τη ζωή «μπαλκόνι», φορέστε τα αθλητικά παπούτσια , βγείτε με τη φανέλα του Ιησού  και παίξετε  για τα ιδεώδη του. Πηγαίνετε μαζί του  να φροντίσετε τις πληγές  τόσων  αδελφών μας  στην άκρη του δρόμου, πηγαίνετε μαζί  Του   να σπείρετε ο ελπίδα στους λαούς μας  και τις πόλεις μας, πηγαίνετε μαζί Του  να ανανεώσετε την ιστορία».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου