Μέση Ανατολή, βία καλεί βία. Χρειάζεται δέσμευση για την ειρήνη

Μέση Ανατολή, βία καλεί βία. Χρειάζεται δέσμευση για την ειρήνη

Στο τέλος της χθεσινής γενικής ακρόασης , η σκέψη του Πάπα Φραγκίσκου  επέστρεψε στους Αγίου Τόπους  και στη Μέση Ανατολή. Στη Γάζα  πράγματι δεν σταματά  η ροή αίματος  μετά τη διαμαρτυρία των Παλαιστινίων μαζί με τα εγκαίνια  της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Μετά από τα 61 θύματα  της Δευτέρας, μεταξύ των οποίων και ένα  κοριτσάκι 8 μηνών άλλοι δύο διαμαρτυρόμενοι  Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν  την Τρίτη  από τα πυρά των Ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας .

Η βία απομακρύνει την ειρήνη και τον διάλογο

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι είναι «πολύ ανήσυχος για την εντατικοποίηση των εντάσεων» και τα ελατήρια της βίας  – υπογράμμισε συνεχώς απομακρύνουν το δρόμο της ειρήνης, του διαλόγου και διαπραγματεύσεων».

Εκφράζω τη μεγάλη μου λύπη για τα θύματα και τους τραυματισμένους  και βρίσκομαι κοντά με την προσευχή  και την αγάπη μου  σε όλους όσους υποφέρουν.Επαναλαμβάνω ότι ποτέ δεν είναι η χρήση βίας που οδηγεί στην ειρήνη. Ο πόλεμος καλεί  πόλεμο, βία καλεί βία. Καλώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και τη διεθνή κοινότητα να ανανεώσουν  τη δέσμευση  για να υπερισχύσουν ο διάλογος, η δικαιοσύνη και η ειρήνη.

Ευχές για τον μήνα του Ramadan

Στη συνέχεια επικαλέστηκε την Θεοτόκο « Βασίλισσα της ειρήνης»  προτρέποντας τους πιστούς να προσευχηθούν  ζητώντας από το Θεό « έλεος για μας»  Τέλος , στους «αδελφούς»  του ισλαμικού κόσμου  απεύθυνε  τις «προσωπικές του εγκάρδιες ευχές του»  για το Μήνα του  Ramadan σημαντικού θρησκευτικού γεγονότος για τους Μουσουλμάνους σε κάθε σημείο του πλανήτη  που αρχίζει σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου. Είθε αυτός ο προνομιούχος καιρός  προσευχής κι νηστείας  να βοηθήσει  να βαδίζουν  στο δρόμο του Θεού  που είναι η οδός της ειρήνης».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου