Μελέτη Ευαγγελίου της Τρίτης 9/3/2021

Μελέτη Ευαγγελίου της Τρίτης 9 Μαρτίου 2021
της 9ης Εβδομάδας της Κοινής Περιόδου του Έτους

ΤΟ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν
Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (12, 13-17)
Κατ’ εκείνο τον καιρό, έστειλαν στον Ιησού μερικούς Φαρισαίους και Ηρωδιανούς, για να τον ρίξουν σε παγίδα με λόγια. Πήγαν, λοιπόν, και του είπαν: “Διδάσκαλε, γνωρίζουμε καλά ότι είσαι ειλικρινής και ότι δεν σε μέλει για κανέναν. Πράγματι, δεν κοιτάζεις το πρόσωπο των ανθρώπων, αλλά διδάσκεις το δρόμο του Θεού, σύμφωνα με την αλήθεια. Επιτρέπεται να πληρώνουμε φόρο στον Καίσαρα ή όχι; Να δώσουμε ή να μη δώσουμε;” Ο Ιησούς, γνωρίζοντας την υποκρισία τους, τους είπε: “Γιατί με πειράζετε; Δώστε μου ένα δηνάριο, για να το δω”. Κι εκείνοι του έδωσαν. Τους λέει τότε: “Τίνος είναι αυτή η εικόνα και η επιγραφή;” Κι εκείνοι του είπαν: “Του Καίσαρα”. Κι ο Ιησούς τους είπε: “Αποδώστε στον Καίσαρα ό,τι ανήκει στον Καίσαρα και στο Θεό ό,τι ανήκει στο Θεό”. Κι ήταν γεμάτοι θαυμασμό γι’ αυτόν.
Λόγος του Κυρίου

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ
Οι Φαρισαίοι και οι Ηρωδιανοί, συμφωνούν να δοκιμάσουν τον Ιησού, στήνοντάς του παγίδα. Τον αποκαλούν Διδάσκαλο, παρόλο που ο σκοπός τους είναι να τον παγιδεύσουν.
Πολλές φορές, αν και αναγνωρίζουμε στον Ιησού Εκείνον που έχει τα σωστά λόγια, λόγια ελεύθερα, λόγια Αληθινής Ζωής, αναζητούμε απ’ Αυτόν απαντήσεις λιγότερο απαιτητικές, απαντήσεις που μάλλον μας δίνουν μια ηρεμία της στιγμής.
Ο Ιησούς απαντά με δύναμη, ξεκάθαρα και αληθινά, μας θέτει αντιμέτωπους με το θέλημα του Θεού και το θέλημα του κόσμου, που πολλές φορές παρουσιάζει ως καλό αυτό που επιδιώκει ο εγωιστικός κόσμος, δηλαδή μόνο το προσωπικό καλό και ξεχνά το καλό των αδελφών.
Ας ζητήσουμε από τον Κύριο τη δύναμη και το φως του για να διακρίνουμε το αληθινό καλό, τον αληθινό πλούτο και να είμαστε άνθρωποι που οικοδομούν μια κοινωνία και μια Εκκλησία με ειρήνη και δικαιοσύνη.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Ω, Κύριε,
Εσύ ο οποίος μας ζητάς να αποδώσουμε στο Θεό
και στον Καίσαρα σύμφωνα με τη δικαιοσύνη,
βοήθησέ μας να ζούμε μέσα στον κόσμο όπου ανήκουμε,
ως παιδιά του ίδιου Ουράνιου Πατέρα.
Αμήν.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου