ΜΕΛΕΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση σε ατμόσφαιρα καθιερώθηκε από τον εφημέριο της Νάξου με τους ενορίτες.

Μέσα από αυτή η πιστοί έχουν την δυνατότητα μελετώντας τα ευαγγελικά κείμενα και ακούγοντας την ανάλυση τους από τον πατέρα Γεώργιο, να εμβαθύνουν σε αυτά και να ξεπεράσουν την απλή και επιφανειακή προσέγγιση τους.

Η πρώτη αυτή συνάντηση είχε σαν θέμα της τρείς παραβολές της ευσπλαχνίας δηλαδή αυτή του χαμένου προβάτου, της

χαμένης δραχμής και εκείνη του ασώτου υιού.

Ο εφημέριος αφού είχε ήδη προβεί σε μια παρά πολύ καλή προετοιμασία των κειμένων, προχώρησε στη επεξήγησή των παραβολών μέσα από μια τελείως διαφορετική πνευματική οπτική γωνία.

Έτσι κατόρθωσε να καλλιεργήσει στον καθένα από εμάς προσωπικούς προβληματισμούς και το σημαντικότερο βέβαια μας έπεισε για το δίκαιο και το μεγαλείο του φιλεύσπλαχνου Πατερά.

Ευχαριστούμε θερμά τον εφημέριο μας για αυτή την προσπάθεια του, για τον χρόνο που διέθεσε για την δική μας ανάταση και περιμένουμε εν αγωνίως την επόμενη θεματική μας συνάντηση.

Φ.Δ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα ενοριών 13-14/8/2022

   Οικισμός Ενορία 13–14 Αυγούστου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  – Καλλονή

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

    ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου