Πανηγυρικός εορτασμός Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας

Πανηγυρικός εορτασμός Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου η Ενορία της Μητροπόλεως εόρτασε με περισσή επισημότητα την Αμίαντη Σύλληψη της Παναγίας, στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο των πάλαι ποτέ Δουκών της Νάξου. Αποβραδίς τελέστηκε ο επίσημος εσπερινός προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας στα λατινικά για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι αυτή την πτυχή της Παράδοσης της Εκκλησίας.

Ανήμερα το απόγευμα τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία η οποία ξεκίνησε με τον αρχαιότατο ύμνο Ave maris stella. Στο κήρυγμά του ο εφημέριος αναφέρθηκε στη σημασία της Εορτής η οποία αποτελεί δόγμα πίστεως της Εκκλησίας μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα φυλακτά της Παναγίας τα οποία και μοιράστηκαν στους παρόντες πιστούς και ευλαβείς της Παναγίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου