ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ με θέμα: ΟΙ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ

ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ με θέμα: ΟΙ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο (Θέατρο) της ενορίας της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση κατηχητικού χαρακτήρα απευθυνόμενη σε ενήλικες, κατά την οποία μελετήθηκαν οι παραβολές της ευσπλαχνίας, όπως αυτές παρουσιάζονται στο 15ο κεφάλαιο του Ευαγγελίου του Λουκά. Η παραβολή του χαμένου προβάτου, της χαμένης δραχμής και του ασώτου υιού. 

Η θεματολογία της συνάντησης έχει σχέση με το έκτακτο Ιωβηλαίο Έτος το οποίο μπορεί να “ολοκληρώνεται αλλά το έτος της ευσπλαχνίας συνεχίζεται μέσα στην Εκκλησία, μέσα στην προσωπική ζωή του κάθε πιστού”. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν το ευαγγελικό κείμενο υποβοηθούμενοι από τις θεολογικές μελέτες, αλλά και να εκφράσουν τη σκέψη τους γύρω από τη σημασία των παραβολών αυτών μοιράζοντας την με τους υπόλοιπους παρόντες. 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου