ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ με θέμα: ΟΙ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ

ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ με θέμα: ΟΙ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο (Θέατρο) της ενορίας της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση κατηχητικού χαρακτήρα απευθυνόμενη σε ενήλικες, κατά την οποία μελετήθηκαν οι παραβολές της ευσπλαχνίας, όπως αυτές παρουσιάζονται στο 15ο κεφάλαιο του Ευαγγελίου του Λουκά. Η παραβολή του χαμένου προβάτου, της χαμένης δραχμής και του ασώτου υιού. 

Η θεματολογία της συνάντησης έχει σχέση με το έκτακτο Ιωβηλαίο Έτος το οποίο μπορεί να “ολοκληρώνεται αλλά το έτος της ευσπλαχνίας συνεχίζεται μέσα στην Εκκλησία, μέσα στην προσωπική ζωή του κάθε πιστού”. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν το ευαγγελικό κείμενο υποβοηθούμενοι από τις θεολογικές μελέτες, αλλά και να εκφράσουν τη σκέψη τους γύρω από τη σημασία των παραβολών αυτών μοιράζοντας την με τους υπόλοιπους παρόντες. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου