Μείωση των ενοικίων και μισθών για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Μείωση των ενοικίων και μισθών για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Αγία Έδρα κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης του Coronavirus, υπάρχει εκείνη της κατά ήμισυ μείωσης των ενοικίων.

Τα μισά ενοίκια του Βατικανού σε εμπόρους και οι Καρδινάλιοι δωρίζουν ενός μηνός το μισθό τους στον Πάπα Φραγκίσκο για αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Βατικανό: μισθώματα για εμπόρους στο ήμισυ

Η Αγία Έδρα βρίσκεται επίσης κοντά σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού. Το Βατικανό, στην πραγματικότητα, αποφάσισε να μειώσει κατά το ήμισυ τα ενοίκια σε εμπόρους, αλλά ζήτησε επίσης από τους Επίσκοπους και τους Καρδιναλίους μια χειρονομία αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας. Πράγματι, θα δωρίσουν έναν μισθό στα φιλανθρωπικά έργα του Πάπα, επιτρέποντας έτσι να βοηθηθούν εκείνοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε αυτήν την περίοδο.

Ο Σεβσμιότατος Nunzio Galatino, πρόεδρος της Διοίκησης της Κληρονομιάς της Αποστολικής Έδρας, αποφάσισε να διαιρέσει τα ενοίκια των εμπόρων της Πόλης του Βατικανού σε 4 δόσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. "Ένα δεύτερο τρίμηνο θα πρέπει να πληρωθεί σε ένα έτος, ενώ τα υπόλοιπα δύο τέταρτα έχουν εγγραφεί, ένα από την ίδια την APSAκαι ένα από τον ίδιο τον Πάπα" – περιγράφει το σημείωμα του Βατικανού.

Οι καρδινάλιοι δωρίζουν επίσης τους μισθούς τους

Η άλλη σημαντική απόφαση,  αφορά τους Καρδιναλίους και τους Επισκόπους. Αυτοί αποφάσισαν να καταθέσουν στα Ποντιφικά Έργα το μισθό ενός μηνός, έτσι ώστε η πρωτοβουλία που προωθήθηκε από τον υπεύθυνο για την αγαθοεργία του Βατικανού, Καρδινάλιο Krajewski, να αποφέρει καρπούς. Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος θα αποφασίσει τον προορισμό αυτών των «χρηματικών δώρων» σε όσους θα τα χρειαστούν περισσότερο σε αυτήν την πανδημία.

Τα έργα φιλανθρωπίας της Εκκλησίας σε αυτήν την έκτακτη ανάγκη

Αυτή δεν είναι η πρώτη δωρεά που έκανε η Εκκλησία κατά τη διάρκεια αυτής της έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού. Από αναπνευστήρες στα νοσοκομεία, έως έργα φιλανθρωπίας για όσους δεν έχουν πια τίποτα  μέχρι και ποσά που διατίθενται σε συλλόγους και όχι μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της έκτακτης ανάγκης.Η Εκκλησία ακολουθεί το δρομολόγιο που υπαγορεύει ο Φραγκίσκος: Να βοηθούνται οι τελευταίοι  με κάθε δυνατό μέσον

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου