Μαζί με τους αόρατους.

Μαζί με τους αόρατους.

Αυτούς τους τελευταίους και δύσκολους μήνες ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται και προβληματίζεται για την πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη, καλώντας τον κόσμο μέσω της αλληλεγγύης να εστιάσει στους τελευταίους της κοινωνίας και τη φτώχεια,.

Ο προβληματισμός της Αγίας Έδρας για τον covid-19 του οποίου τα δραματικά αποτελέσματα δεν σχετίζονται μόνο με την υγεία, αλλά έχουν επιπλέον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο, αποτυπώνεται σε μια σειρά γκράφιτι του ιταλού pop artist AleXsandro Palombo σε τοίχους του Μιλάνου με τον τίτλο “Caritas”.

Τα γκράφιτι απεικονίζουν την εγγύτητα του Πάπα Φραγκίσκου και της Παναγίας με το βρέφος Ιησού με όσους βρίσκονται σε ακραία δυσκολία, ζητώντας την ελεημοσύνη. Ο Πάπας Φραγκίσκος και η Παναγία είναι συνοδοιπόροι με τα θύματα των κοινωνικών ανισοτήτων και με όσους αγωνίζονται για την ορατότητα των αόρατων, των “απόβλητων”, αποκαθιστώντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους.

O Palombo προσπαθεί να μπει στο πετσί εκείνων που περιθωριοποιούνται και γκετοποιούνται, και που ο Πάπας Φραγκίσκος μας καλεί συνεχώς να θυμόμαστε. Ένα ακόμα παράδειγμα του καλλιτέχνη για την ανατροπή των στερεοτύπων και του αποκλεισμού ήταν η καμπάνια του 2014 I Can’t Breathe αφιερωμένη στα θύματα του ρατσισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τότε ήταν ο Michael Brown, σήμερα είναι ο George Floyd.

Πηγή: l’ Osservatore Romano
Μετάφραση:ΣΤΑ.ΣΤΟΥ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου