ΜΑΛΑΟΥΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ

3

ΜΑΛΑΟΥΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ

Το Μαλάουι είναι αφρικανική χώρα, η οποία κατάφερε να διεξάγει προεδρικές εκλογές με δημοκρατικό και αποδεκτό από όλους τρόπο. Τέτοια γεγονότα δε συμβαίνουν, δυστυχώς, συχνά στην αφρικανική ήπειρο και η Επισκοπική Επιτροπή“ Δικαιοσύνη και Ειρήνη ” της χώρας έσπευσε να το ανακοινώσει δημόσια !
Πολύ δε περισσότερο που οι προηγούμενες εκλογές του Μαΐου 2019 είχαν θεωρηθεί άκυρες, λόγω νοθείας, στις δε επαναληπτικές, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν την 30 Ιουνίου, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης επικράτησε του από 6ετίας Προέδρου. Στη ανακοίνωση, που συνυπογράφεται και από άλλες 2 οργανώσεις πολιτών της χώρας, αναφέρεται ότι οι εκλογές έγιναν από ανεξάρτητη Επιτροπή Εκλογών με λίγα μέσα., χωρίς ν` αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ακριβώς επειδή τα Μέλη της εργάστηκαν με επαγγελματισμό, διακριτικότητα και ταχύτητα. Αντίστοιχη μνεία και ευχαριστίες απευθύνονται στις Δυνάμεις Ασφαλείας.
που, προφανώς, εγγυήθηκαν, με τον τρόπο τους, την αμεροληψία στη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών αλλά και στους πολίτες της χώρας, για την υπομονή που επέδειξαν αλλά και την αποδοχή των αποτελεσμάτων.

Πληροφορίες / φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου