ΜΑΛΑΟΥΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΊ΄ΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ…

3

ΜΑΛΑΟΥΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΊ΄ΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ…

Το Μαλάουι είναι αφρικανική χώρα, στην οποία αναφερθήκαμε προ μηνός, επειδή κατάφερε να διεξάγει προεδρικές εκλογές με δημοκρατικό τρόπο, γεγονός που η Επισκοπική Επιτροπή “ Δικαιοσύνη και Ειρήνη ” έσπευσε να το ανακοινώσει δημόσια !
Δυστυχώς η επόμενη είδηση που έρχεται απ΄τη χώρα, από καθολική επίσης πηγή, είναι η έκκληση “ Μονφορτιανών ” Ιεραποστόλων και αφορά την έλλειψη ιατρικών μέσων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο 68χρονος π. Pier Giorgio Gamba, βρίσκεται στη χώρα απ΄το 1976 και προειδοποιεί “ Χρειαζόμαστε βοήθεια πριν η πανδημία γίνει μια ασταμάτητη τραγωδία ” Το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής Bolaka, που είχε ιδρυθεί από το τάγμα του και δόθηκε προ ετών στο κράτος, καταστράφηκε από φωτιά πριν λίγες μέρες. Μαζί καταστράφηκε και ένα Κέντρο Επανένταξης Παιδιών. Αλλά και στην υπόλοιπη χώρα οι υγειονομικές υποδομές είναι ελάχιστες ενώ τα επίσημα κρούσματα αναφέρουν 4000 άτομα θετικά στον ιό, ως τώρα.
Η “ Συντροφιά της Μαρίας ” ( Societas Mariae Monfortana, αρχικά SMM ), γνωστότεροι ως Μοντφορτιανοί, είναι ιερομοναχικό τάγμα που ιδρύθηκε το 1704 από το γάλλο ιερέα Louis Marie Grignian de Montfort με σκοπό την ιεραποστολή. Έχουν παρουσία στις 5 ηπείρους και υπολογίζονται σε 800 περίπου, οι 600 εκ των οποίων ιερείς.

Πληροφορίες / φωτογραφία από “ Mondo e Missione ”
Πληροφορίες για Τάγμα από Wikipedia

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου