Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Εορτή Αγίου Βενεδίκτου, Προστάτη της Ευρώπης

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 

Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο (19, 27-29)

Τον καιρό εκείνο, είπε ο Πέτρος στον Ιησού: “Εμείς αφήσαμε τα πάντα και σε ακολουθήσαμε. Τι, λοιπόν, θα γίνει μ’εμάς;”. Κι ο Ιησούς τους είπε: “Αλήθεια σας λέω: εσείς που με ακολουθήσατε στη νέα δημιουργία, όταν ο Υιός του ανθρώπου καθίσει στο θρόνο της δόξας του, κι εσείς θα καθίσετε σε δώδεκα θρόνους κρίνοντας της δώδεκα φυλές του Ισραήλ. Κι όποιος άφησε σπίτια ή αδελφούς ή αδελφές ή πατέρα ή μητέρα ή παιδιά ή χωράφια για το όνομά μου, θα λάβει εκατονταπλάσια και θα κληρονομήσει την αιώνια ζωή.

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Πόση ανθρώπινη διάσταση βρίσκεται στον Πέτρο. Και πόση ανθρώπινη διάσταση βρίσκουμε και σε μας. Πόση λογική εμπορίου. Επενδύσαμε πολλά, τα πάντα, στον Ιησού. Μήπως μας ξεγελάσει; Έχουμε ανάγκη μιας επιβεβαίωσης. Ένα κέρδος το θέλουμε. Δεν θέλουμε να μείνουμε με άδεια χέρια, εφόσον δεσμευτήκαμε στη ζωή μας. Ο Ιησούς όμως είναι μια σίγουρη επένδυση. Αυτός ο ίδιος είναι το κέρδος μας. Μαζί του δεν χάνεις ποτέ. Όποιος έχει Εκείνον στη ζωή του, έχει ήδη την ανταπόδοση του. Γιατί μ’Εκείνον η ζωή μας, ακόμη και αν δεν είναι τέλεια, ακόμη και αν δεν έχει υλικά πλούτη, ακόμη και αν πιθανόν είναι γεμάτη προβλήματα, έχει όμως ντυθεί αθανασία Ντύνεται αγιοσύνη. Αποκτά αξία και αξιοπρέπεια, εκατό φορές περισσότερο. Και αυτό ήδη από αυτή τη γη. Όπου υπάρχει ο Ιησούς υπάρχει πολύ δέσμευση. Συχνά κούραση και πόνος. Αλλά υπάρχει και χαρά. Όπως έμαθε ο Πέτρος, και σιγά σιγά, μαθαίνω και εγώ, δεν πηγαίνεις πίσω από τον Ιησού για να έχεις οφέλη κατά την ανθρώπινη λογική, και τη λογική του εμπορίου. Πηγαίνεις πίσω από τον Ιησού για να γίνεις, όπως ο πυλός στα χέρια του αγγειοπλάστη, ένα έργο τέχνης. Για να γίνουμε αληθινοί άνδρες και γυναίκες, ικανοί να υψώνουμε το βλέμμα, και να βλέπουμε μακριά. Άτομα ειλικρινή, άτομα άγια, αληθινά. Άτομα ικανά να μεταμορφώσουν τον κόσμο σε έναν κήπο. Και αυτό μόνο ο Ιησούς μπορεί να το κάνει. Και αυτό είναι το όφελος μας, το κέρδος μας. Να γίνουμε άτομα ικανά να αγαπάμε. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη Ιησού στον κόσμο. Υπάρχει πολύς κόσμος που κάνει λανθασμένες επενδύσεις, ακολουθώντας είδωλα και ψεύτικους θεούς που υπόσχονται εύκολα κέρδη, και που τελικά σε αφήνουν απογοητευμένο. Ας προσευχηθούμε ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να κατανοεί αυτό που χάνει, με το να μην επενδύει στον Ιησού, και να πάρει την απόφαση να τον ακολουθήσει. Θα έχουν όφελος ακόμη και οι αγορές. Ας είναι ευλογημένος ο Ιησούς Χριστός, η σίγουρη επένδυσή μας.

Στοχασμός: don Giuseppe Terranova

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πόσες φορές παίρνουμε τον δικό μας δρόμο, στηρίζοντας τα συμφέροντα μας αντί να επιλέξουμε τον δικό Σου δρόμο, Κύριε, ! Εσύ μας καλείς, κι εμείς πάντα Σου δικαιολογούμαστε λέγοντας ότι δεν έχουμε τον χρόνο, ή ότι η κατάσταση δεν είναι ευνοϊκή. Επιθυμείς να αποστραφούμε από τις εγωιστικές τάσεις μας για να Σε ακολουθήσουμε ως γνήσιοι μαθητές και μαθήτριες Σου, σηκώνοντας τον σταυρό μας χωρίς παράπονα ούτε δικαιολογίες, ακόμη κι όταν ο δρόμος Σου μας οδηγεί σε δύσβατα μέρη ή σε μια κατεύθυνση που δεν θα διαλέγαμε εμείς. Συγχώρεσέ μας Κύριε όσες φορές Σε αμφισβητούμε ή διστάζουμε να σε ακολουθήσουμε επειδή είμαστε προσκολλημένοι στα δικά μας. Άνοιξε τα μάτια της πίστης μας ώστε να δούμε τον κόσμο από τη δική Σου πλευρά κι όχι από την δική μας ανθρώπινη άποψη. Ενδυνάμωσε την θέληση μας για να επιλέγουμε πάντοτε αυτό που επιθυμείς από εμάς για τη μεγαλύτερη δόξα του Θεού Πατέρα.

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

πηγή:episkopisyrou.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου