Ξεκινούν και πάλι τα προσκυνήματα στη Λούρδη.

5

Ξεκινούν και πάλι τα προσκυνήματα στη Λούρδη.

Τον Αύγουστο, η Oftal θα είναι η πρώτη οργάνωση που θα ξεκινήσει εκ νέου τη μεταφορά ασθενών, ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες στο Ιερό προσκύνημα της Λούρδης. Προς το παρόν δεν επιτρέπονται τα ταξίδια στους επισκέπτες των RSA, για λόγους υγείας που σχετίζονται με τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας του Covid-19. Ο γενικός πρόεδρος της Oftal, σεβασμιότατος Paolo Angelino: η φροντίδα της ψυχής κάνει και το σώμα να αισθάνεται καλύτερα.
Μετά τους μήνες του lockdown που οφείλονταν στην πανδημία του Covid-19, η Oftal (Opera federative trasporto ammalati a Lourdes) θα είναι ο πρώτος μεγάλος οργανισμός οργάνωσης προσκυνημάτων που θα επισκεφτεί τη Λούρδη.

Διάφορα προσκυνήματα μέσα στο 2020
Το Ιερό προσκύνημα της Γαλλίας που βρίσκεται στους πρόποδες των Πυρηναίων, θα υποδεχθεί το πρώτο προσκύνημα της Oftal από τις 14 έως τις 17 Αυγούστου 2020 το οποίο θα καταφτάσει με πούλμαν και αεροπλάνα. Αμέσως μετά, θα αναχωρήσουν και τα προσκυνήματα που διοργανώνονται από την Unitalsi: η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου. Για το υπόλοιπο 2020, έχουν προγραμματιστεί άλλες 3 επισκέψεις της Oftal κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Δεκέμβριο.

Όπως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται, αφού το 1947 – κατά τις ίδιες ημερομηνίες του προσκυνήματος για τον μήνα Αύγουστο – η Oftal ήταν η πρώτη οργάνωση που μετέφερε ασθενείς στο Σπήλαιο της Λούρδης, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η τόσο σπουδαία και σημαδιακή επιστροφή για την ιστορία της οργάνωσης και των σχέσεων μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας, κατέστη δυνατή χάρη στην επιμονή και τη βούληση του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Oftal, σεβασμιότατου Alessandro Rastelli.

Ασθενείς που τους υποδέχονται σαν ανθρώπους
«Η επανέναρξη των προσκυνημάτων αποτελεί ένα σπουδαίο σημάδι ελπίδας επειδή μετά από αυτή την περίοδο της δυστυχίας, αναζητάμε κάτι που βρίσκεται ψηλότερα από τη γη, η Λούρδη είναι ένα παράθυρο στον ουρανό»: με αυτά τα λόγια, ο γενικός πρόεδρος της Oftal, σεβασμιότατος Paolo Angelino, εξέφρασε στο Vatican News την ικανοποίησή του για την επανέναρξη της μεταφοράς των ασθενών στο Ιερό Προσκύνημα και για τη λειτουργία του, διασφαλίζοντας την υγειονομική ασφάλεια.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου