ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Ο κόσμος περνά κρίση. Η οικονομία, η πολιτική, η οικογένεια, η κοινωνία περνούν κρίση. Είναι η λέξη «κρίση»  της μόδας ή μια πραγματικότητα που τώρα τελευταία, ανακαλύψαμε; Σκοπός μου δεν είναι να λάβω γνώμες, αλλά να δώσω μια δικιά μου απάντηση! Είναι πραγματικότητα, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε, είναι ένα «μήνυμα» ότι δεν πάμε καλά, αλλά υπάρχει δρόμος επιστροφής, όταν διαπιστώνουμε ότι τα πάντα χάνονται, στην ατομική και ομαδική ζωή. Είναι τότε που ο Θεός εμφανίζεται μ’ ένα διαφορετικό και συγκεκριμένο τρόπο, για να ανάψει το «φως» του κινδύνου και να δούμε καθαρά την πραγματικότητα!

Στις μέρες, του κορονοϊού, που η ανθρωπότητα ολόκληρη περνά κρίση, την κρίση της ελπίδας, εμείς «οι χριστιανοί», χρειάζεται να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, για να αναγνωρίσουμε το Χριστό, όταν θα παρουσιαστεί με μια διαφορετική μορφή. Ειδικά υπό τα είδη του «Μυστηρίου», τα επτά Μυστήρια της πίστης μας, είναι «σημεία» παρουσίας Του ή και «ενδείξεις» της ζωής, «σημάδια» για σωστή πορεία! Μας ανακοινώνουν, τα Μυστήρια, ότι βαδίζουμε σε δρόμο που δεν περιγράφεται με λέξεις, αλλά μας οδηγούν να συναντήσουμε το Θεό. Είναι ο σωστός τρόπος να κάνουμε το «πέρασμα» στον καινούριο άνθρωπο. Είναι σημάδια που μόνο με την πίστη μπορούμε να εννοήσουμε.

Περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να αποκτήσουμε «Μυστηριακή συνείδηση» να γίνουμε, όχι μόνο λαός, έθνος Άγιο, αλλά Έθνος Μυστηρίων για να δυναμώσει συνάμα η ελπίδα μας στο Θεό! Η Αποστολή μας, είναι να γίνουμε ζωντανά «σημεία», να εκπέμπουμε «σήματα», να βρίσκουν το «στίγμα» και να εντοπίζουν την παρουσία του Χριστού. Έτσι η «κρίση» μετατρέπεται σε πίστη, που όχι μόνο μετακινεί «δέντρα», αλλά και νεκρούς ανασταίνει!

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου