Κινητή μονάδα της Ευσπλαχνίας

Κινητή μονάδα  της Ευσπλαχνίας

Όλοι μαζί, οι εθελοντές, οι αδελφοί και οι αδελφές της Ευσπλαχνίας και οι απλοί πολίτες να κάνουν γνωστές τις εμπειρίες και τις αξίες. Με αυτές τις προθέσεις, άρχισε χθες 7 Ιουνίου 2019 η τριήμερη εκδήλωση της Συνομοσπονδίας των  θεσμών της Ευσπλαχνίας για να γιορτάσει την 120ή επέτειο από την ίδρυσή της.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Θα υπάρξουν πολλές στιγμές αλληλεγγύης,  αφιερωμένες σε εθελοντές, αλλά και εκδηλώσεις κατάρτισης των μελών σε διάφορα θέματα, πάντα και γύρω από τα έργα της Ευσπλαχνίας.

Χθες στις 5.30 μ.μ., πραγματοποιήθηκε  μια μεγάλη παρέλαση των μελών της οργάνωσης και των εθελοντών με τις ειδικές στολές μέσω των οδών του ιστορικού κέντρου της Lucca. Ενώ στις 6 μ.μ. έγινε η  Lectio Divina με θέμα η Ευσπλαχνία με τη φροντίδα  του  πατέρα Bernardo του San Miniato al Monte. Ήταν παρών κα ο Πρόεδρος  της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ιταλίας , Καρδινάλιος  Gualtiero Bassetti. Σήμερα θα δοθεί χώρος στα εργαστήρια και στη συνέχεια σε μια  γιορτή που θα αρχίσει στις  7 μ.μ.

Τέλος, αύριο Κυριακή , θα ολοκληρωθεί η τριήμερη εκδήλωση. Θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στη διάρκεια   της οποίας  θα γίνει η παράδοση της ειδικής ενδυμασίας των νέων μελών και συνοδών.

Η γένεση της Συνομοσπονδίας

"Το 1899 δημιουργήθηκε η Ομοσπονδία της Ευσπλαχνίας  με την προσκόλληση 45 Αδελφοτήτων  κυρίως από την Τοσκάνη, αλλά οι μεμονωμένες οργανώσεις  είχαν δημιουργηθεί πολύ πριν,  το  1244", εξηγεί ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας «Ευσπλαχνία» Roberto Trucchi στο πρακτορείο ειδήσεων Vatican News.

Η συνέχιση των έργων υλικής και πνευματικής αγάπης της Ευσπλαχνίας, είναι τα κεντρικά σημεία  που χαρακτήρισαν και χαρακτηρίζουν το έργο  της Συνομοσπονδίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου