Καθολικός βούτηξε και έπιασε τον σταυρό στα Ιωάννινα!

Καθολικός βούτηξε και έπιασε τον σταυρό στα Ιωάννινα!

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στα Ιωάννινα, με τον καθιερωμένο καθαγιασμό των υδάτων στη λίμνη Παμβώτιδα, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Φέτος 14 βουτηχτάδες,  αψήφησαν τα παγωμένα νερά της λίμνης και έπεσαν σε αυτά, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ένας νεαρός από τη Χιλή φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθολικός στο θρήσκευμα, τον οποίο η αγάπη για τη γυναίκα της ζωής του, τον έκανε μόνιμο κάτοικο Ιωαννίνων, ήταν και αυτός που έπιασε φέτος τον Σταυρό!

Ο άνδρας που έδειχνε να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία του, πήρε την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, μαζί φυσικά με τους υπόλοιπους κολυμβητές και με τους φίλους του να του ζητούν, να βαπτιστεί σύντομα χριστιανός.

Στα Ιωάννινα η πομπή ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στις 11 το πρωί έφτασε στην Λίμνη. Ο Αγιασμός των υδάτων έγινε από τον Μητροπολίτη κ. Μάξιμο, παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου. Στα παγωμένα νερά της λίμνης βούτηξαν 14 τολμηροί κολυμβητές.Τον σταυρό έπιασε πρώτος ένας νεαρός από την Χιλή που βρίσκεται στα Γιάννενα και όπως είπε ήθελε να βουτήξει παρά το κρύο, σαν μία συμβολική κίνηση, που ενώνει τους χριστιανούς παρά τα διαφορετικά δόγματα.

—–

Ένα μεγάλο «μπράβο» στο Χιλιανό Καθολικό Χριστιανό για τα ευαγγελικά λόγια του.

Και ένα μεγάλο «κρίμα» στους έλληνες φίλους του, που ντρόπιασαν δημόσια την Ορθοδοξία και την Ελλάδα με την πρότασή τους που δείχνει πόσο μακριά βρίσκονται από το χριστιανισμό και το σύμβολο του το Σταυρό. Ο Σταυρός, αγαπητοί μου που τρέχατε κι εσείς να πιάσετε,  ενώνει κάθετα το Θεό με τους ανθρώπους και τους ανθρώπους με το Θεό και οριζόντια όλους τους αληθινούς χριστιανούς, ανεξαρτήτου δόγμα τους!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ 10 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου