ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Έχουμε ήδη αναφερθεί στην εβδομάδα Προσευχής (16-24 Μαΐου 2020) και τις πολλές παράλληλες διαδικτυακές εκδηλώσεις που έγιναν παγκοσμίως. Έχουμε επίσης ενημερώσει ότι από 25 Μαΐου και για ένα ολόκληρο χρόνο με πρωτοβουλία του “ Οργανισμού για την Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη”, του Καθολικού οικολογικού κινήματος, της Διεθνούς Κάριτας και άλλων καθολικών θεσμών η Αγία Έδρα, με αφορμή τα 5 έτη απ΄ τη δημοσίευση της “ Laudato Si ” προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων “ για την προστασία της κοινής μας οικίας ”.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Καθολικού Κινήματος για το Κλίμα, Tomas Insua, μίλησε σχετικά στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Βατικανού.
Καταρχήν ανέφερε ότι η έναρξη του έτους συνέπεσε με τυφώνα στις Φιλιππίνες και κυκλώνα σε Ινδία και Μπαγκλαντές, αποδείξεις των κλιματικών αλλαγών και της οικολογικής κρίσης που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Σημείωσε ότι έχει γίνει συνείδηση στις χριστιανικές οργανώσεις ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όχι ορυκτά καύσιμα
Υπογράμμισε ότι όπως ο κορωνοϊοός φαίνεται να σχετίζεται με εκμετάλλευση ζώων έτσι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κλιματική αλλαγή σχετίζεται με κακή εκμετάλλευση του “κοινού μας σπιτιού”.
Ζήτησε να αναπτυχθεί μια οικολογική πνευματικότητα στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας (και) ως απόρροια της Συνόδου για την Αμαζονία
Τέλος ενημέρωσε ότι η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση τους έτους “ Laudatory Si” γίνεται σε συνεργασία με τις Καθολικές Ιεραρχίες Ευρώπης (CCEE ) και Ε.E. (COMECE ), και τις οργανώσεις “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” και JRS, την 28-5-2020.
Να (ξανά) θυμίσουμε το σλόγκαν του έτους “ ΟΛΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ ” και ότι μπορείτε να αναζητείτε σχετικές πληροφορίες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό στο διαδίκτυο.

Πληροφόρηση από VaticanNevs
Aφίσα από Justice and Peace Europe

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
  

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου