Καμιά αρχή δεν μπορεί να διακόψει μια Θεία Λειτουργία

Καμιά αρχή δεν μπορεί να διακόψει μια Θεία Λειτουργία

«Σε έναν έκπληκτο ιερέα γι αυτό που συνέβη σε έναν συνάδελφό του στην Εκκλησιαστική Επαρχία της Κρεμόνα, είπα: πρέπει να υπερασπιστούμε την αρχή ότι καμιά εξουσία δεν έχει το δικαίωμα να διακόψει τη Θεία Λειτουργία.  Εφόσον ο ιερέας που είναι υπεύθυνος για την τελετή είναι ένοχος για κάποια παράβαση θα πρέπει να συλληφθεί αργότερα, όχι κατά τη διάρκεια αυτής!». Με αυτά τα λόγια ο Καρδινάλιος Becciu, πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις περιπτώσεις Αγίων, σχολίασε αυτό που συνέβη στο Gallignano, μια περιοχή του Soncino.

Τελετή παρουσία πιστών

Εδώ την περασμένη Κυριακή, ο εφημέριος, don Lino Viola, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ζωντανά, μέσω Facebook, αλλά με την παρουσία περίπου δεκαπέντε πιστών μέσα στην Εκκλησία, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και συγγενείς θυμάτων του Covid-19. Αμέσως, επί τόπου, έφτασε η αστυνομία διακόπτοντας τον εφημέριο στη μέση της Θείας Λειτουργίας, ωστόσο, παρόλα αυτά, ο δον Viola συνέχισε την τελετή. Στους πιστούς που παρευρέθησαν καθώς και στον εφημέριο θα επιβληθεί πρόστιμο.

Το σχόλιο της Επισκοπικής της Κρεμόνα

Για την Επισκοπική της Κρεμόνα, η οποία εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό, ο ιερέας έκανε λάθος. Με ένα δελτίο τύπου, τόνισε ότι  δεν θα μπορούσε «να μην υπογραμμίσει με λύπη, ότι η συμπεριφορά του εφημερίου έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες της πολιτείας και τις υποδείξεις της Εκκλησίας που εδώ και αρκετές εβδομάδες επηρεάζουν τη λειτουργική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας στην Ιταλία και στην Κρεμόνα». Και αυτό ενώ κατανοεί «την έντονη ταλαιπωρία και τη βαθιά δυσφορία τόσων πολλών ιερέων και πιστών για την αναγκαστική και παρατεταμένη στέρηση της Ευχαριστίας».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

9η Κυριακή του Έτους

  9η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 25[24], 16.18                          Κοίταξέ με και ελέησέ με, Κύριε, επειδή είμαι μόνος και δυστυχισμένος.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου