“Ευχαριστώ τον Θεό κάθε στιγμή”

“Ευχαριστώ τον Θεό κάθε στιγμή”

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Beppe Sala, διηγήθηκε πως η πόλη του αντιμετωπίζει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Κορωνοϊού.

"Αντιμετωπίζω την κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρχίζοντας επίσης να κοιτάζω τις προοπτικές για το μέλλον" – ο δήμαρχος μιλά για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μιλάνο.

Ο δήμαρχος διηγείται

Είναι μια από τις πόλεις που πλήττονται περισσότερο, μαζί με την πόλη του Μπέργκαμο, από την επιδημία. Ο Beppe Sala, δήμαρχος του Μιλάνου, διηγείται πώς αντιμετωπίζει η πόλη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εν αναμονή αποφάσεων για το άνοιγμα και την έναρξη της λεγόμενης «Φάσης 2».
«Ναι, ανησυχώ για την πόλη μου και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά δεν χάνω την  ελπίδα μου. Αισθάνομαι την ευθύνη να είμαι κοντά στους συμπολίτες μου μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, είτε βρίσκοντας μάσκες, είτε ενεργοποιώντας δίκτυα παράδοσης κατ 'οίκον για ηλικιωμένους  και  άτομα που κινδυνεύουν ή συγκεντρώνοντας κεφάλαια για να βοηθήσω όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας Covid 19 "- είπε ο Sala.

"Κλονίστηκα βλέποντας εικόνες με τόσα φέρετρα από το Μπέργκαμο"

Ο  Δήμαρχος επικεντρώνει την προσοχή του επίσης σε μια εικόνα που τον έχει εντυπωσιάσει βαθιά: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μεγάλη σειρά στρατιωτικών οχημάτων που μετέφερναν  πτώματα από την πόλη του Μπέργκαμο […] Αλλά και την εικόνα των γιατρών και  των εξαντλημένων αλλά αποφασισμένων νοσοκόμων που αντιμετωπίζουν κόπωση και κινδυνεύουν από πρώτο χέρι. "
Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία πέρα απόκάθε δυνατή δύναμη και προσδοκία: "Η πανδημία έχει ωθήσει τους  συμπολίτες  μου να είναι ακόμη πιο υποστηρικτικοί μεταξύ τους και να αγαπούν ακόμη περισσότερο την πόλη τους. Όπως είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στην προσευχή της 27ης Μαρτίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, «συνειδητοποιήσαμε ότι ήμασταν όλοι στο ίδιο καράβι που καλούσαμε να ταξιδέψουμε μαζί, όλοι χρειαζόμαστε να παρηγορούμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε όλοι σε αυτό το σκάφος. " Πιστεύω ότι στο Μιλάνο οι άνθρωποι ζουν με αυτό το συναίσθημα "- συνέχισε.

"Ευχαριστώ τον Θεό κάθε στιγμή"

Αλλά  το στήριγμα της ζωής του δημάρχου του Μιλάνου είναι ο Θεός: «Τι θα κάνω όταν τελειώσουν όλα αυτά; Θα ευχαριστήσω τον Θεό,  παίρνοντας μια ανάσα ανακούφισης».  
Η πίστη  και  η θέληση   να μη παραδοθεί ποτέ και  να συνοδεύει και να στηρίζει την πόλη του Μιλάνου, είναι  και ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε δραστηριότητας του δημάρχου Beppe Sala.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου