Καλωσορίζουμε τον Πάπα, τον «υπηρέτη της ελπίδας»

Καλωσορίζουμε τον Πάπα, τον «υπηρέτη της ελπίδας»

Η επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Πάπας Φραγκίσκος στο Μαρόκο, στις 30 και 31 Μαρτίου, θα αποτελέσει «ένα σπουδαίο γεγονός για την Εκκλησία μας», δηλώνει ο αρχιεπίσκοπος του Ραμπάτ, σεβασμιότατος Cristòbal Lòpez.

Όπως αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου της αρχιεπισκοπής του Ραμπάτ, «θα είναι ένα πολύ απαιτητικό διήμερο, γεμάτο από σημαντικές συναντήσεις», ξεκινώντας με αυτή με τους μετανάστες της ενοριακής Caritas της πρωτεύουσας και εκείνη στο Κοινωνικό Κέντρο που διευθύνουν οι Θυγατέρες της Φιλανθρωπίας, στα περίχωρα της πόλης. Έχει προγραμματιστεί επίσης και η επίσκεψη στο ινστιτούτο Mohamed VI για την επιμόρφωση των Ιμάμηδων και των ιεροκηρύκων και η συνάντηση με την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά και τον μαροκινό λαό στην πλατεία του Moschea Hassan (Τζαμιού Hassan).

Η Ευχαριστία, το αποκορύφωμα της επίσκεψης του Πάπα

«Όλοι οι χριστιανοί που θα θελήσουν να συναντηθούν με τον Πάπα κατά τη διάρκεια της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας θα μπορέσουν να το κάνουν, – συνεχίζει ο σεβασμιότατος Lòpez – θα πρέπει να έχουν υπομονή κατά την αναμονή και να περάσουν από τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, αλλά αυτό που είναι ζωτικής σημασίας είναι το να είμαστε εκεί. Η Ευχαριστία, αποκορύφωμα και πηγή ολόκληρης της χριστιανικής ζωής, θα αποτελέσει επίσης και το αποκορύφωμα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου καθώς και την πηγή όλων αυτών που θα προκύψουν από την παρουσία του ανάμεσά μας».

Ο Ποντίφικας, «υπηρέτης της ελπίδας»

Ο σεβασμιότατος Lopez αναφέρει: «Ο Πάπας θα έρθει στο Μαρόκο ως καθολικός ποιμένας, πατέρας όλων των καθολικών χριστιανών, άτομο καλής θελήσεως που επιθυμεί να συναντηθεί με όλους. Και για όλους, ο ίδιος παρουσιάζεται ως «Υπηρέτης της ελπίδας». Έρχεται για να μας γεμίσει με ελπίδα, για να μας δώσει δύναμη, για να μας βγάλει από την αποθάρρυνση, για να ενσταλάξει μέσα μας τον ενθουσιασμό, έρχεται να μας ανακοινώσει το Ευαγγέλιο».

Ακούμε προσεκτικά το μήνυμα του Ευαγγελίου

«Από την πλευρά μας, πρέπει να τον καλωσορίσουμε ως ένα ανθρώπινο ον όπως εμείς, ένα όργανο που μας δείχνει τον Χριστό, τη φωνή που αναγγέλλει το μήνυμά του, το Ευαγγέλιο. Η μέριμνά μας και η επιθυμία μας δεν θα πρέπει να είναι να του σφίξουμε το χέρι ή να βγάλουμε μια selfie μαζί του. Πρέπει να δώσουμε προσοχή στα λόγια του που θα ακούσουμε, στο μήνυμά του το οποίο θα πρέπει να λάβουμε, το οποίο μαρτυρείται με λόγια και χειρονομίες. «Όταν ο σοφός δείχνει τον ήλιο με το δάκτυλο, ο αδαής κοιτάζει το δάκτυλό του», λέει μια παροιμία. Ο Πάπας δεν είναι ο ήλιος, είναι το δάκτυλο. Ας κοιτάξουμε τον ήλιο, που είναι ο Χριστός και όχι το δάκτυλο. Έρχεται ο Πάπας: ας προετοιμαστούμε!» καταλήγει ο σεβασμιότατος Cristóbal. (Πρακτορείο Fides).

 Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

8η Κυριακή του Έτους

8η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ  Ψλ 18 [17], 19-20                         Ο Κύριος έγινε το στήριγμά μου, και στ’ ανοιχτά με οδήγησε,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου