Καλώ τους Χριστιανούς να επιστρέψουν

Καλώ τους Χριστιανούς να επιστρέψουν

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον στη χώρα ώστε να μπορέσουν οι χριστιανοί να επιστρέψουν επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιράκ, όπως γράφει το πρακτορείο xinhuanet.com.

Ο κ. Μπαρχάμ Σαλέχ κάλεσε την Εκκλησία να διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επιστροφής των Χριστιανών στη χώρα όπου ζούσαν για χιλιάδες χρόνια.

Ο Σαλέχ επιβεβαίωσε επίσης την ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ όλων των θρησκειών για την ενίσχυση της εθνικής συνοχής στην ιρακινή κοινωνία, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του εξτρεμισμού.

Πριν από την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, το 2003, περίπου 1,5 εκατομμύρια χριστιανοί ζούσαν στη χώρα αλλά ο αριθμός τους μειώθηκε σε λιγότερο από μισό εκατομμύριο το 2013, και σήμερα εκτιμώνται σε περίπου 250.000.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου