Σύντομες ειδήσεις

Σύντομες ειδήσεις

1.- Να διακινδυνεύσουμε τη ζωή μας για τον Κύριο και με τον Κύριο.

Αυτό είπε ο Πάπας με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας «προσευχής» για τις ιερατικές κλήσεις.
Ξεκινώντας από την Ευαγγελική περικοπή της κλήσεις των πρώτων Αποστόλων, ο Πάπας καλεί να υπάρξουν άνθρωποι που θα γίνουν «ψαράδες» ανθρώπων για τον Κύριο. Και αυτό να το κάνουν επειδή αγαπούν τον Κύριο, όπως «εγώ θυσιάζω τη ζωή μου για τον Κύριο, να τη θυσιάσουν και άλλοι!   

2.-Το σπορ είναι μέσον και όχι σκοπός

Αυτό είπε ο Πάπας δεχόμενος του ποδηλάτες  Ευρώπης και Αφρικής. Το Σπορ βοηθάει τη σωστή ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος. Ιδιαίτερα  το ποδήλατο βοηθάει την θέληση , την αντιμετώπιση   της κούρασης. Το σπορ να είναι «μέσο» και όχι τελικός  σκοπός. Αν είναι τελικός σκοπός  για την ανάδειξή μας τότε επιφέρει πολλά κακά.

3.- Οι Επίσκοποι της Nicaragua, είναι η ώρα των Λαϊκών να αναλάβουν τις ευθύνες του.

Αυτό τόνισαν οι Επίσκοποι αυτής της  κεντρικής Δημοκρατίας της Αμερικής. Κάμαμε είπαν ότι είναι δυνατόν στη διαμάχη Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Για την ειρηνική αντιμετώπιση του προβλήματος, διαμάχης, θέλουμε  να συμμετέχουν και οι λαϊκοί  

4.- Ο Π. Hamel, ο γάλλος Ιερέας που δολοφόνησαν την ώρα που τελούσε τη Θ. Λειτουργία, φανατικοί Μουσουλμάνοι, προτείνεται για Μακάριος.

Ο Βικάριος  της πόλης Rouen που έκανε την έρευνα και είπε ήταν ένας απλός Ιερέας, αλλά Άγιος.  Έχει τις μαρτυρίες των Ενοριτών, άλλων μοναχών και τα κηρύγματα του.

π.α.φ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου