Και στην Κούβα: «δίψα για ειρήνη»

Και στην Κούβα: «δίψα για ειρήνη»

Πραγματοποιήθηκε στην Κούβα μία ημέρα διαθρησκειακού διαλόγου  και προσευχής για την ειρήνη με τίτλο Sedde Paz, (δίψα για ειρήνη)  ένα μήνα μετά την ιστορική συνάντηση  του περασμένου Σεπτεμβρίου στην Ασίζη. Αντιπρόσωποι των μεγάλων θρησκειών του κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού της Αβάνας  για να επιβεβαιώσουν με δυνατή φωνή  την κλήση για ειρήνη όλων των θρησκειών.

Εκτός από τους πολλούς κουβανούς πολίτες, ήταν παρόντες στη συνάντηση που διοργανώθηκε από την  κοινότητα του Sant’Egidioο Carlos Samper, υποδιευθυντής  του Γραφείου των Θρησκευτικών Υποθέσεων  της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας, μέλη του διπλωματικού σώματος  και προσωπικότητες  της επιστήμης και της κοινωνίας της Κούβας.

“Καμία θρησκεία δεν πρέπει να είναι αφορμή για συγκρούσεις, ούτε μπορεί να τις  στηρίξει”, βεβαίωσε ο Πανοσιολογιότατος π. Ramón Suárez, γραμματέας της Καθολικής Αρχιεπισκοπής της Αβάνας.  Μπροστά του τα παιδιά κρατούσαν στα χέρια τους πανό με γραμμένα τα ονόματα  των χωρών και των περιοχών που βρίσκονται σε  πόλεμο. Στο τέλος της συνάντησης  οι αντιπρόσωποι των θρησκειών διάβασαν και υπέγραψαν  το κάλεσμα της ειρήνης που διακηρύχτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ασίζη. 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου