Και οι τρεις ιερείς ενορίας θετικοί στον κορωνοϊό

4

Και οι τρεις ιερείς ενορίας θετικοί στον κορωνοϊό

Ρώμη. Οι τρεις ιερείς της Ενορίας του Αγίου Γρηγορίου του Μεγάλου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ανεστάλησαν οι Θείες Λειτουργίες.
Υπάρχει λοιπόν φόβος για τον κίνδυνο εκδήλωσης εστίας στη ρωμαϊκή ενορία, και η ελπίδα είναι ότι δεν είναι το σήμα μιας νέας αύξησης των περιπτώσεων στην πρωτεύουσα. Ο εφημέριος, Ντον Στέφανο, φαίνεται να είναι πολύ πιο ήρεμος και αισιόδοξος.

Όλοι οι ιερείς θετικοί για τον Κορωναϊό, αλλά προς το παρόν είναι καλά.
«Ελπίζουμε σύντομα και πάλι να αρχίσουμε να τελούμε τις ιερές Ακολουθίες», εξήγησε στους δημοσιογράφους. Προς το παρόν, ωστόσο, η απόφαση ήταν η αναστολή όλων των ιεροτελεστιών.
Η ενορία του Αγίου Γρηγορίου βρίσκεται στην Πλατεία Certaldo της Ρώμης.
Οι τρεις ιερείς που ζουν σε αυτήν την ενορία ήταν θετικοί. Το πρακτορείο Adnkronos επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά. Με την ευκαιρία αυτή, ο Don Stefano ηρέμησε τα πράγματα εξηγώντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ανησυχίες.
Μια Μοναχή ήταν η πρώτη που είχε συμπτώματα
Η πρώτη που είχε συμπτώματα ήταν μοναχή, εξήγησε ο ιερέας. «Αφού έκανε το σχετικό τεστ βρέθηκε θετική. Το ίδιο αποτέλεσμα υπήρξε και για τους δύο ιερείς, ενώ εγώ βρέθηκα αρνητικός », είπε ο Ντον Στέφανο.
Μόλις έγινε η επανάληψη του τεστ στις 30 Αυγούστου, ο ιερέας έδειξε επίσης θετικό μετά το πρώτο τεστ. Άρχισαν λοιπόν οι δοκιμές. “Κάναμε το δεύτερο στις 12 Σεπτεμβρίου και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Θα κάνουμε το επόμενο σήμερα. Είμαστε σε επαφή με το ASL και θα ξέρουμε το αποτέλεσμα πολύ σύντομα», εξήγησε και πάλι ο κληρικός. “Ελπίζουμε να είμαστε αρνητικοί και να μπορέσουμε να αρχίσουμε να τελούμε και τη θεία Λειτουργία, αφού τώρα έχουμε σταματήσει τα πάντα”.

Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στην κοινωνική σελίδα της ενορίας
Στο μεταξύ, η ενορία δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Facebook. Σε αυτό, οι πιστοί ενημερώνονται ότι, προς το παρόν και για να αποφευχθούν περαιτέρω μολύνσεις, οι Θείες Λειτουργίες αναστέλλονται. Γράφει η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των ενοριτών:
“Καλημέρα λόγω, του ότι και οι τρεις ιερείς βρεθήκαμε θετικοί στον Covid και δεν μπορούμε να βασιστούμε ούτε στη βοήθεια των ιερέων των γειτονικών ενοριών, οι οποίοι μας αντικατέστησαν ευγενικά σε αυτές τις δύο εβδομάδες, πρέπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να αναστείλουμε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας τόσο τις Κυριακές όσο και τις καθημερινές, μέχρι την πλήρη θεραπεία μας».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου