ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓKΛΑΝΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ “LAUDATO SI”!

ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓKΛΑΝΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ “LAUDATOSI”!

Όπως έχει ζητήσει ο Πάπας, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιό του, όπως έχουν ζητήσει εκατοντάδες καθολικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, μετά από αυτόν, έτσι και μια μικρή καθολική ενορία του Μπαγκλαντές προσπάθησε να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη “ φροντίδα της κοινής μας οικίας ” . Η ενορία του Mausaid, στην άκρη της πρωτεύουσας Ντάκα, φύτεψε 605 καρποφόρα δένδρα στην ευρύτερη περιοχή της.
Ο εφημέριος π. Chanchal Hubert Pereira και οι ενορίτες ( 620 περίπου ) ευαισθητοποιήθηκαν βλέποντας τη συνεχή κοπή δέντρων για την “ επέκταση ” εργοστασίων στην περιοχή τους και αναλογιζόμενοι, μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, πόσο η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής. Η προστασία του περιβάλλοντος και η αποτροπή των κλιματικών αλλαγών είναι στην επικαιρότητα της χώρας, που συχνά πλήττεται από φυσικά φαινόμενα. Ο καρδινάλιος Patrick D`Rosario έχει ανακοινώσει ότι η καθολική εκκλησία της χώρας, εφαρμόζοντας την παπική εγκύκλιο, θα φυτέψει 500.000 δένδρα τους προσεχείς μήνες. Η συγκεκριμένη ενορία ήταν από τις πρώτες. Τα δέντρα ήταν προσφορά τοπικού καθολικού συνεταιρισμού. Στη δεντροφύτευα ήταν παρόντες και συμμετείχαν ο Patrick Purification, Πρόεδρος των Καθολικών Φοιτητικών Οργανώσεων και ο Hernando Corraya γραμματέας της Χριστιανικής Ένωσης Μπαγκλαντές.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Asianews.it 4-8-2020

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου