ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓKΛΑΝΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ “LAUDATO SI”!

ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓKΛΑΝΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ “LAUDATOSI”!

Όπως έχει ζητήσει ο Πάπας, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιό του, όπως έχουν ζητήσει εκατοντάδες καθολικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, μετά από αυτόν, έτσι και μια μικρή καθολική ενορία του Μπαγκλαντές προσπάθησε να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη “ φροντίδα της κοινής μας οικίας ” . Η ενορία του Mausaid, στην άκρη της πρωτεύουσας Ντάκα, φύτεψε 605 καρποφόρα δένδρα στην ευρύτερη περιοχή της.
Ο εφημέριος π. Chanchal Hubert Pereira και οι ενορίτες ( 620 περίπου ) ευαισθητοποιήθηκαν βλέποντας τη συνεχή κοπή δέντρων για την “ επέκταση ” εργοστασίων στην περιοχή τους και αναλογιζόμενοι, μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, πόσο η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής. Η προστασία του περιβάλλοντος και η αποτροπή των κλιματικών αλλαγών είναι στην επικαιρότητα της χώρας, που συχνά πλήττεται από φυσικά φαινόμενα. Ο καρδινάλιος Patrick D`Rosario έχει ανακοινώσει ότι η καθολική εκκλησία της χώρας, εφαρμόζοντας την παπική εγκύκλιο, θα φυτέψει 500.000 δένδρα τους προσεχείς μήνες. Η συγκεκριμένη ενορία ήταν από τις πρώτες. Τα δέντρα ήταν προσφορά τοπικού καθολικού συνεταιρισμού. Στη δεντροφύτευα ήταν παρόντες και συμμετείχαν ο Patrick Purification, Πρόεδρος των Καθολικών Φοιτητικών Οργανώσεων και ο Hernando Corraya γραμματέας της Χριστιανικής Ένωσης Μπαγκλαντές.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Asianews.it 4-8-2020

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

1η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

1η   ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΗΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 25[24], 1-3                         Προς Εσένα, Κύριε, ύψωσα την ψυχή μου, Θεέ μου, ας μην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου