Η έκκληση του Φραγκίσκου για την εργασία. Η κοινωνία και οι οικογένειες δεν δύνανται να προχωρήσουν χωρίς αυτή

Η έκκληση του Φραγκίσκου για την εργασία.

Η κοινωνία και οι οικογένειες δεν δύνανται να προχωρήσουν χωρίς αυτή

Την ανησυχία του για τις οικογένειες και την κοινωνία, λόγω έλλειψης εργασίας, εξέφρασε ο Πάπας κατά τους χαιρετισμούς του μετά το Angelus, όταν έκανε έκκληση προς τους θεσμούς ώστε να μην ξεχνούν να προστατεύουν τις θέσεις εργασίας:

Εύχομαι σε αυτή την περίοδο, πολλοί να μπορέσουν να ζήσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης και επαφής με τη φύση, όπου θα μπορούσαν να ανανεωθούν και πνευματικά. Ταυτόχρονα, ελπίζω ότι με τη συγκλίνουσα δέσμευση όλων των πολιτικών και οικονομικών ηγετών, θα ξαναρχίσει και η απασχόληση: χωρίς εργασία οι οικογένειες και η κοινωνία δεν μπορούν να προχωρήσουν. Ας προσευχηθούμε γι αυτό. Επειδή η φτώχεια και η έλλειψη εργασίας είναι και θα είναι ένα μετα-πανδημικό πρόβλημα και χρειάζεται πολλή αλληλεγγύη και δημιουργικότητα για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Στη συνέχεια, ο Πάπας χαιρέτισε όσους ήταν παρόντες στην απαγγελία του Angelus, Ρωμαίους και προσκυνητές, μεταξύ των οποίων – όπως παρατήρησε και ίδιος ο Φραγκίσκος – και εκείνους από το Palosco των Άλπεων, τους Βραζιλιάνους με τις σημαίες και τους λάτρεις της Αμόλυντης Σύλληψης, και τους ευχήθηκε καθώς και σε όλους όσους τον άκουγαν, να περάσουν την περίοδο των διακοπών τους διδασκόμενοι από τη φύση και την πνευματικότητα. Και στη συνέχεια υπενθύμισε τη σημερινή επίσημη εορτή της Συγχώρεσης της Ασίζης, όπως το έκανε και μέσω ενός tweet, εξηγώντας ότι και καθ’ όλη τη σημερινή ημέρα, θα είναι δυνατόν οι πιστοί να λάβουν την πλήρη συγχώρεση, τα λυσίποινα για τις αμαρτίες τους, «το πνευματικό δώρο που ο Άγιος Φραγκίσκος έλαβε από τον Θεό μέσω της μεσολάβησης της Παρθένου Μαρίας»:

Πρόκειται για την πλήρη συγχώρεση των αμαρτιών που μπορεί κάποιος να λάβει προσεγγίζοντας στα Μυστήρια της Εξομολόγησης και της Ευχαριστίας και επισκεπτόμενος μια ενοριακή εκκλησία ή μια εκκλησία των Φραγκισκανών, απαγγέλλοντας το Πιστεύω, το Πάτερ Ημών και προσευχόμενος για τον Πάπα και τους σκοπούς του. Τα λυσίποινα μπορούν επίσης να προορίζονται για έναν αποθανόντα. Πόσο σημαντικό είναι να θέτουμε πάντα στο επίκεντρο τη συγχώρεση του Θεού που «δημιουργεί παράδεισο» μέσα μας και γύρω μας! Αυτή η συγχώρεση που προέρχεται από την καρδιά του Θεού η οποία είναι ευσπλαχνική.

 

Μετάφραση:ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου