Η δύναμη του Ευαγγελίου

Η δύναμη του Ευαγγελίου

Η αγγελία του Λόγου (το Ευαγγέλιο) καθορίζει την αποστολή του Απόστολου και της Εκκλησίας. Δεν είναι μια απλή διάδοση ενός κειμένου, αλλά η μεταδοτική δύναμη που ξεδιπλώνεται ανάμεσα στους μαθητές του Αναστημένου Χριστού με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Το Ευαγγέλιο είναι η δύναμη του Θεού, μια απόδειξη ισχύος πιο δυνατή απ’ τα έργα και τα λόγια.
Αυτή η δυναμικότητα της αγάπης συμφιλιώνει τους διαφόρους λαούς, πρόσωπα και πολιτισμούς και κάποτε και τις θρησκείες, όταν αναφερόμαστε στον Οικουμενικό Διάλογο.
Αν προσέξουμε θα διαπιστώσουμε ότι και η «καθημερινότητα» του Χριστού σ’ αυτή την «δυναμικότητα» αναφέρεται. Η βάση της αποστολής Του βρίσκεται στις συναντήσεις του με τους ανθρώπους κι όχι στη στρατηγική, ούτε στα σχέδια μιας θεωρίας, όσο κι αν αυτά είναι απαραίτητα.
Η ουσία της αποστολής είναι να έχεις μπροστά σου τους χριστιανούς και τους μη χριστιανούς. Επομένως είναι απόλυτα αναγκαίο οι χριστιανοί να ‘ναι παντού σωματικά παρόντες, σε κάθε τόπο, περιβάλλον και εκδήλωση, έστω και τυπικά, με δυο – τρεις παρουσίες.
Η παρουσία μας είναι εικόνα του Χριστού για όλους. Η γνωριμία μας με τους άλλους δεν βασίζεται στο ν’ ακούσουμε τον άλλον, όσο στο να παραδειγματιστεί για κάτι που και εκείνος ψάχνει να βρει, δηλαδή το Θεό.

π. Μάρκος Βιδάλης
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου