Η δύναμη του Ευαγγελίου

Η δύναμη του Ευαγγελίου

Η αγγελία του Λόγου (το Ευαγγέλιο) καθορίζει την αποστολή του Απόστολου και της Εκκλησίας. Δεν είναι μια απλή διάδοση ενός κειμένου, αλλά η μεταδοτική δύναμη που ξεδιπλώνεται ανάμεσα στους μαθητές του Αναστημένου Χριστού με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Το Ευαγγέλιο είναι η δύναμη του Θεού, μια απόδειξη ισχύος πιο δυνατή απ’ τα έργα και τα λόγια.
Αυτή η δυναμικότητα της αγάπης συμφιλιώνει τους διαφόρους λαούς, πρόσωπα και πολιτισμούς και κάποτε και τις θρησκείες, όταν αναφερόμαστε στον Οικουμενικό Διάλογο.
Αν προσέξουμε θα διαπιστώσουμε ότι και η «καθημερινότητα» του Χριστού σ’ αυτή την «δυναμικότητα» αναφέρεται. Η βάση της αποστολής Του βρίσκεται στις συναντήσεις του με τους ανθρώπους κι όχι στη στρατηγική, ούτε στα σχέδια μιας θεωρίας, όσο κι αν αυτά είναι απαραίτητα.
Η ουσία της αποστολής είναι να έχεις μπροστά σου τους χριστιανούς και τους μη χριστιανούς. Επομένως είναι απόλυτα αναγκαίο οι χριστιανοί να ‘ναι παντού σωματικά παρόντες, σε κάθε τόπο, περιβάλλον και εκδήλωση, έστω και τυπικά, με δυο – τρεις παρουσίες.
Η παρουσία μας είναι εικόνα του Χριστού για όλους. Η γνωριμία μας με τους άλλους δεν βασίζεται στο ν’ ακούσουμε τον άλλον, όσο στο να παραδειγματιστεί για κάτι που και εκείνος ψάχνει να βρει, δηλαδή το Θεό.

π. Μάρκος Βιδάλης
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

24 Σεπτεμβρίου μνήμη της Παναγίας της Φανερωμένης

  Στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Μωαμεθανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Χιλιάδες χριστιανοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι ή μεταφέρονται στην Αφρική, όπου πωλούνται ως

26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’

  26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Δαν 3, 31. 29. 30. 43. 42) Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου