ΙΤΑΛΙΑ, ΑΝΚΟΝΑ : ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ

4

ΙΤΑΛΙΑ, ΑΝΚΟΝΑ : ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ

Ο π. Umberto Rotili είναι 17 χρόνια ιερέας, εφημέριος στο Fabriano, στην Ανκόνα. Πιστεύει στη χρήση όλων των καλών τεχνών, ώστε το ευαγγελικό μήνυμα να προσεγγίσει τους πιστούς, πιστεύει στην ανοιχτή ενορία του Πάπα Φραγκίσκου που οι πιστοί θα προσφέρουν με βάση τα χαρίσματα και τα ενδιαφέροντά τους. Λάτρης ιδιαίτερα του θεάτρου και των έργων επιστημονικής φαντασίας έχει “ανεβάσει” 3 μιούζικαλ και 2 ιερά ορατόρια, στα οποία συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά, σε πολλαπλές παραστάσεις, τα οποία έχουν παρακολουθήσει πολλές χιλιάδες θεατές. Επίσης είναι συγγραφέας της τριλογίας φαντασίας “ Στα σύνορα της Δημιουργίας”, μέσω της οποίας προσπαθεί να μιλήσει για την πίστη και το Θεό με τρόπο που θα ελκύσει νεότερες γενιές : στο πρώτο έργο “ η μαύρη πέτρα ” μιλά για την εσωτερική μάχη του καλού με το καλό – στο δεύτερο έργο “ η αλχημεία των αστεριών ” αναφέρεται στο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να γίνουμε κύριοι του μέλλοντός μας – στο τρίτο, με προσωρινό τίτλο “ 7η πόρτα ” θα γράψει για την “πόρτα” που πρέπει να αναγνωρίσουμε και ανοίξουμε ώστε να φθάσουμε στο Θεό Πατέρα…
Επισκεπτόταν, προ πανδημίας, τακτικά το Λονδίνο για να παρακολουθήσει μιούζικαλ και άλλες παραστάσεις, που του έδωσαν ιδέες για διάφορα προγράμματα που υλοποιούνται στην ενορία του : χορός, φωτογραφία, ποίηση, ζωγραφική, όλα μπορούν να είναι μέσα επικοινωνίας και προσέγγισης με το Θεό. Ο ίδιος αισθάνεται απλός συντονιστής αξιέπαινων δράσεων, που υλοποιούνται από τους συνεργάτες – ενορίτες.
Ο “Χάρι Πότερ” και ο “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” είναι τα μυθιστορήματα φαντασίας που του αρέσει να συζητά με τους νέους στην ενορία, ενώ τα έργα του Dan Brown και του Stephen King προτιμώνται στις συζητήσεις του με μεγαλύτερους. Όμως κάθε έργο είναι αφορμή να βρεθεί ένα “νήμα” που οδηγεί στη συζήτηση για το Θεό.

Πληροφόρηση και φωτογραφία ιερέα από Vatican Insider 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου