“Ίσα δικαιώματα για τους θεολόγους Καθολικού δόγματος”

“Ίσα δικαιώματα για τους θεολόγους Καθολικού δόγματος”

Παρέμβαση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου

Την εξίσωση των δικαιωμάτων των θεολόγων Καθολικού δόγματος με τα αντίστοιχα των υπολοίπων εκπαιδευτικών ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου μέσω σχετικής επιστολής – παρέμβασης προς την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τα νησιά Σύρου και Τήνου

Αυτούσιο το περιεχόμενο της επιστολής τους, το οποίο και γνωστοποιούν τα μέλη του Συλλόγου έχει ως ακολούθως:

Στα νησιά της Τήνου και της Σύρου λόγω της ύπαρξης δύο θρησκευτικών δογμάτων, εργάζονται στα δημόσια σχολεία θεολόγοι καθολικού δόγματος, που διδάσκουν το μάθημα των θρησκευτικών σε παιδιά καθολικού δόγματος. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών, ενώ με βάση τον νόμο 4386/2016 βασική προϋπόθεση για τον διορισμό τους είναι η ύπαρξη πανεπιστημιακού πτυχίου. Παρά το γεγονός αυτό, συνεχίζουν να αμείβονται με μισθό υπαλλήλου Δ.Ε.

Πρόκειται για μια κραυγαλέα αδικία, καταφανώς παράνομη που καταστρατηγεί την υπάρχουσα νομοθεσία, καθώς στο βαθμό που βασικό κριτήριο διορισμού είναι το πανεπιστημιακό πτυχίο, ο δημόσιος υπάλληλος κατατάσσεται αυτομάτως στο μισθολογικό στο κλιμάκιο της Π.Ε . Εκτιμούμε ότι εδώ υπάρχουν και αντισυνταγματικές πρακτικές από την πλευρά του κράτους, καθώς είναι αδιανόητο ένας εργαζόμενος να υφίσταται διακρίσεις με βάση το θρήσκευμα ή το δόγμα του στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Καλούμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου να διερευνήσουν το θέμα, καθώς και το υπουργείο να άρει άμεσα κάθε μορφή διάκρισης απέναντι στους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, κάθως έχει ήδη εκτεθεί πολλαπλά.

Πηγή: koinignomi.gr

———-

ΣΧΟΛΙΟ της  kantam.gr:

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου για τη  συναδελφική και αντικειμενική του θέση  ενάντια στη κάθε μορφή διάκρισης  εις βάρος των συναδέλφων τους  εκπαιδευτικών των καθολικών ιεροδιδασκάλων Σύρου και Τήνου.

Μπράβο σας, η στάση σας τιμά τη θέση σας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 29 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου