ΗΠΑ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ – Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ…

5

ΗΠΑ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ – Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ…

Έχουμε ήδη αναφερθεί στην προσπάθεια διεκδίκησης (και) της καθολικής ψήφου, στις επικείμενες προεδρικές εκλογές με τον “εκβιασμό” ποιος υποψήφιος προστατεύει την “αγέννητη ζωή”. Ανεξάρτητα δηλ. αν ο υποψήφιος κρίνεται καλός ηγέτης, αν έχει καταλάβει τι συμβαίνει με την πανδημία, αν ξέρει τι είναι κλιματική αλλαγή, αν είναι ικανός να αναπτύξει την οικονομία κλπ “σημασία” έχει τι πιστεύει για τη διακοπή της κύησης.
Αυτός ο προβληματισμός τέθηκε σε πρόσφατη διαδικτυακή συζήτηση για την “ εποχή της δημιουργίας”. Το Καθολικό Κίνημα για το Κλίμα οργανώνει σειρά συζητήσεων για την εμβάθυνση της κοινωνικής διδασκαλίας της Εκκλησίας και ακροατής ρώτησε τον Επίσκοπο του Lexington ( Κεντάκυ ) Σεβ/τατο John Stowe αν η αντίστοιχη θέση του υποψηφίου είναι η “κύρια προτεραιότητα” για ένα καθολικό ψηφοφόρο. Εξάλλου αυτό αναφέρει σχετικός οδηγός που εξέδωσε η Καθολική Ιεραρχία της χώρας !
Ο Ιεράρχης απάντησε ότι ο ίδιος προσωπικά είχε διαφωνήσει το Νοέμβριο 2019, όταν η Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας ΗΠΑ προτίμησε τη συγκεκριμένη διατύπωση. Πιστεύει ότι έτσι αδικείται ο όλος ποιμαντικός προβληματισμός του οδηγού, που αποσκοπεί να ενημερώσει για τα πολλά και διαφορετικά θέματα που πρέπει να απασχολούν ένα πιστό, ανάμεσά τους “η φροντίδα της κοινής μας οικίας” καθότι χωρίς περιβάλλον και βιώσιμη ζωή δε θα υπάρχει καμία ζωή ! Θύμισε δε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, με απόφαση του νυν Προέδρου.

Πληροφόρηση και Φωτογραφία Ιεράρχη από N.C.Reporter

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου