ΗΠΑ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ – Η.Α.Ε.

3

ΗΠΑ  Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ – Η.Α.Ε.

Η απόφαση των πολιτικών / θρησκευτικών αρχών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να κάνουν γενναία βήματα προσέγγισης με τη “Δύση” βρήκε απήχηση στην Καθολική Εκκλησία των ΗΠΑ. Ο Σεβ/τατος David J. Malloy, Επίσκοπος του Rockford, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής της Καθολικής Ιεραρχίας “για τη Διεθνή Δικαιοσύνη και την Ειρήνη” . Σε γραπτή δήλωση του αναφέρει :
Ως συνέχεια της ανακοίνωσης για σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ είναι ευχάριστο να σημειωθεί ότι, ως μέρος της συμφωνίας, το Ισραήλ δήλωσε ότι σταματά την προσπάθεια προσάρτησης εδαφών για τα οποία υπάρχουν αμφισβητήσεις. Αυτή η πρόταση δεν υπάρχει στο διάλογο και στην προσπάθεια συμφωνίας που κάνει με τις Παλαιστινιακές Αρχές. Ως Καθολικοί Επίσκοποι των ΗΠΑ έχουμε τονίσει ότι για ηθικούς λόγους αλλά και ως βάση για μια διαρκή ειρήνη οι δύο πλευρές πρέπει να διαπραγματευθούν μεταξύ τους [ και όχι μέσω τρίτων] και να φθάσουν σε ένα δίκαιο συμβιβασμό που θα σέβεται τις επιθυμίες και τις ανάγκες και των δύο λαών.
Ως Καθολικοί Επίσκοποι είμαστε προσηλωμένοι σε αυτήν τη θέση, αν και γνωρίζουμε ότι απομένει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει, για να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή.
Όπως είπε και ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψή του στα ΗΑΕ το 2019 “ Ο διάλογος, η αλληλοκατανόηση και η αμοιβαία προώθηση της κουλτούρας της ανοχής, της αποδοχής των άλλων και της ειρηνικής συμβίωσης θα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση κοινωνικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, τα οποία βαραίνουν μεγάλο κομμάτι της ανθρωπότητας ”.

Πληροφόρηση από το σάιτ της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων ΗΠΑ
Φωτογραφία Ιεράρχη από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου