ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΕΜΕΝΟΥΣ

4

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΕΜΕΝΟΥΣ

Ο Καθολικός αρχιεπίσκοπος του Pontianak, Σεβ/τατος Agustinus Agus, προσκλήθηκε την 21/8 στην τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής του νέου τεμένους Nur Aman στη δυτική Kalimanton. Η τελετή έγινε πριν απ` τα εγκαίνια του παρεκκλησίου αφιερωμένου στον Άγιο Ιγνάτιο Λογιόλα, στην ίδια περιοχή.
Ο Ιεράρχης ανέφερε ότι έχει κληθεί πολλές φορές σε θρησκευτικές τελετές, αλλά όχι σε τελετή για μουσουλμανικό ναό. Χαρακτήρισε “ σύμβολο θρησκευτικής αρμονίας και σεβασμού της διαφορετικότητας ” την αφορμή, που αφορά δύο ναούς διαφορετικών θρησκειών, κοντά ο ένας στον άλλο, “ Δεν το περίμενα, συνέχισε, αλλά θεώρησα ότι με κάλεσαν ως εκπρόσωπο τμήματος των κατοίκων ανεξάρτητα από εθνικά, θρησκευτικά ή φυλετικά χαρακτηριστικά. Έτσι βελτιώνεται η αρμονία εντός των ορίων της Αρχιεπισκοπής και αποδεικνύεται ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των διαφορετικών ομάδων της κοινωνίας μας ”
Από την πλευρά των πολιτικών αρχών τονίσθηκε ότι “ Η πρόκληση είναι να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας, γιατί πολλοί δε σέβονται τους συνανθρώπους τους και επιθυμούν να κυριαρχήσουν. Θέλουμε να δυναμώσει η πίστη και η αδελφοσύνη μεταξύ των οπαδών διαφορετικών θρησκειών της περιοχής ”. Στην Ινδονησία είναι αναγνωρισμένες 1300 εθνικές ομάδες και 5 θρησκείες : Ισλάμ, Χριστιανισμός (σε δύο δόγματα, του Καθολικισμού και του Προτεσταντισμού), Βουδισμός, Ινδουισμός, Κομφουκιανισμός.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από UCA News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου