Ινδία, χριστιανή γυναίκα σκοτώθηκε.

4

Ινδία, χριστιανή γυναίκα σκοτώθηκε.

Ένα επεισόδιο που ανησυχεί πολύ την Εκκλησία της Ινδίας. Τα λόγια προέρχονται από τον Σεβασμιότατο Binay Kandulna, Επίσκοπο του Khunti: πρέπει να καταδικαστεί η απόπειρα χτυπήματος των μειονοτήτων για την διάδοση του μίσους μεταξύ των θρησκειών.
Η Suman Munda, μια 25χρονη γυναίκα που είχε υποστεί κακομεταχείριση από Ινδουιστές φανατικούς, αφού έγινε χριστιανή, βρέθηκε νεκρή στο Redhadi, ένα χωριό στην περιοχή Khunti της πολιτείας Τζάρκχαντ στις 19 Ιουλίου, αναφέρει το UCA News. Είναι το πέμπτο θύμα χριστιανού που σκοτώθηκε στην Ινδία τους τελευταίους δύο μήνες. Σε σχέση με τη δολοφονία, η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις νεαρούς άνδρες που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Η Εκκλησία καταδικάζει
«Είναι ένα θέμα σοβαρής ανησυχίας – ο Σεβασμιότατος Binay Kandulna του Khunti είπε χθες στο UCA News – επειδή το κράτος γνώριζε για τη δολοφονία ενός χριστιανού άνδρα ήδη από τον περασμένο μήνα στην ίδια περιοχή. Η κυβέρνηση και οι ηγέτες πρέπει να το λάβουν υπόψη αυτό και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα», καθώς «ορισμένες ομάδες που έχουν συμφερόντα προσπαθούν να στοχεύσουν τις μειονότητες στο κράτος για να εξαπλώσουν το μίσος μεταξύ των διαφόρων θρησκειών, μεταξύ των ανθρώπων που θα αγαπούσαν την ειρήνη». Καταδικάζουμε τη δολοφονία – κατέληξε – και καλούμε τη διοίκηση να λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον των ένοχων».

Ένας ντόπιος ποιμένας, ο οποίος ζήτησε την ανωνυμία, είπε στο International Christian Concern, μια ομολογιακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφιερωμένη στην παροχή βοήθειας σε χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, ότι η Munda είχε γίνει χριστιανή πριν από έξι χρόνια και οι ριζοσπαστικοί εθνικιστές Ινδουιστές, αφού το έμαθαν, άρχισαν να τη βασανίζουν. «Υποψιάζομαι – είπε ο ποιμένας – ότι είναι έργο μιας ομάδας φανατικών ινδουιστών», υπογραμμίζοντας πόσο φοβισμένοι είναι οι Χριστιανοί αυτή τη στιγμή.

Ο Nabore Ekka, πρόεδρος της Jharkhand Adivasi Sangharsh Morcha, ανέκαθεν εξηγούσε στην UCA News ότι «ο Jharkhand δεν έχει δει ποτέ τόσο μίσος στο παρελθόν, αλλά τώρα αναφέρεται αρκετά συχνά, οπότε όλοι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το θέμα και να σκεφτούμε μαζί με τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος».

Το Persecution Relief, ένα οικουμενικό φόρουμ που υποστηρίζει τους διωκόμενους Χριστιανούς στην Ινδία, κατέγραψε 527 περιπτώσεις χριστιανικών διώξεων το 2019 σε σύγκριση με 447 το 2018, 440 το 2017 και 330 το 2016 και 293 υποθέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2020. Μεταξύ Ιανουαρίου Το 2016 και ο Ιούνιος 2020 είναι 2.067, τα εγκλήματα που εμπνέονται από το μίσος εναντίον Χριστιανών στην Ινδία.

Μετάφραση: π. Ιωάν. Σκλ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου