ΙΝΔΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΜΑΛΑΜΠΑΡ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ “ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ”

5

ΙΝΔΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΜΑΛΑΜΠΑΡ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ “ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ”

Η 28η Σύνοδος ττης Συρομαλαμπάρ Εκκλησίας διεξήχθη την 22α Αυγούστου και ήταν η πρώτη στην ιστορία που έγινε αποκλειστικά διαδικτυακά. Συμμετείχαν οι 61 από τους 62 Επισκόπους, υπό της Προεδρία του Καρδιναλίου κι Αρχιεπισκόπου George Alencherry.
Όλοι οι Σύνεδροι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της Ινδίας, στην εποχή της πανδημίας και επισήμαναν ότι οι ενορίες πρέπει να βρουν και να δώσουν τροφή στους φτωχούς των περιοχών τους και όχι μόνο στους καθολικούς. Ήδη τους τελευταίους μήνες η Συρομαλαμπάρ Εκκλησία έχει διαθέσει 533 εκατομμύρια ρουπίες ( περίπου 7,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ ) για αγορά και διανομή τροφίμων. “ Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, Κάθε ενορία και καθολικός οργανισμός πρέπει να δώσουν προσοχή στις ανάγκες των ανθρώπων, ανεξάρτητα από κάστα, φυλή ή πίστη. Είναι ευκαιρία να θέσουμε σε εφαρμογή το όραμα του Πάπα Φραγκίσκου :
Μια Εκκλησία των Φτωχών για τους Φτωχούς ” αναφέρθηκε στη Σύνοδο
O Καρδινάλιος Alencherry επισήμανε την ανάγκη στήριξης του αγροτικού τομέα, αναφέροντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην πληρωμή των δανείων τους και την υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει τις τιμές των αγροτικών προϊόντων. Επίσης ανέφερε ότι η Εκκλησία ήταν ως τώρα πολύ ενεργή στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, αλλά έχει πλέον καθήκον να βοηθήσει τον κόσμο στην οικονομική του επιβίωση, γιατί, χωρίς αυτήν, δε θα μπορέσει να υπάρξει πρόοδος στη χώρα.
Στη Σύνοδο συμμετείχαν και Ιεράρχες της εκτός Ινδίας ( Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Μεγ. Βρετανία )

Πληροφόρηση και φωτογραφία του ινδού ιεράρχη από UCA News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου