Ιερέας πεθαίνει για να σώσει τη ζωή ενός αγνώστου

Ιερέας πεθαίνει για να σώσει τη ζωή ενός αγνώστου

ΙΕΡΕΑΣ_ΠΕΘΑΙΝΕΙ_ΓΙΑ_ΝΑ_ΣΩΣΕΙ_ΤΗ_ΖΩΗ_ΕΝΟΣ_ΑΓΝΩΣΤΟΥ_Β.jpg

undefined  undefined 

Πρόκειται για τον δον Giuseppe Berardelli εφημέριο μιας ενορίας λίγο έξω από το Μιλάνο, σε μια περιοχή που επλήγη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την πανδημία Covid-19.
Ο 72χρονος ιερέας νόσησε και ο ίδιος και μεταφέρθηκε στην εντατική νοσοκομείου του Μπέργκαμο. Εκεί, αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τον απαραίτητο για την επιβίωσή του αναπνευστήρα, ώστε να μην τον στερήσει σε έναν νεότερο ασθενή, άγνωστο στον ίδιο, σώζοντάς του τη ζωή.
Μια ομάδα με επικεφαλής τον Χρυσόστομο Σταμούλη αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αυτοθυσία του δον Giuseppe συνέθεσαν ένα τραγούδι στη μνήμη του.

ΙΕΡΕΑΣ_ΠΕΘΑΙΝΕΙ_ΓΙΑ_ΝΑ_ΣΩΣΕΙ_ΤΗ_ΖΩΗ_ΕΝΟΣ_ΑΓΝΩΣΤΟΥ_Α.jpg
Η προσπάθεια τέθηκε υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας.
«Αυτή είναι η δική μου εντολή: να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, όπως εγώ σας αγάπησα. Κανείς δεν έχει μεγαλύτερη αγάπη, από εκείνον που θυσιάζει τη ζωή του για χάρη των φίλων του» (Ιω. 15, 12-13), λέει ο Ιησούς στους μαθητές του και αυτή την εντολή εφάρμοσε στην κυριολεξία ο μακάριος αυτός κληρικός.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε εκείνους ξέρουν να εκτιμούν τη θυσία και την αυταπάρνηση των συνανθρώπων τους.
Είθε ο don Giuseppe από τον παράδεισο να τους συμπαραστέκεται.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου