Η προσευχή στον άγ. Ιωσήφ, του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β´

Η προσευχή στον άγιο Ιωσήφ, του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β´

α_ιωσηφ_2.JPG

Από την παιδική του ηλικία ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β´ ήταν πολύ συνδεδεμένος με τον Αγίο Ιωσήφ. Για το λόγο αυτό συνέθεσε μια όμορφη προσευχή ζητώντας από εκείνον που έχει «πατρική καρδιά» να προστατεύει τις οικογένειες.
Από την παιδική του ηλικία ο μελλοντικός Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είχε έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό με τον Άγιο Ιωσήφ. Ο νεαρός Κάρολ τον προσευχόταν μαζί με τους γονείς του στη Μονή Καρμελιτάνων του Αγίου Ιωσήφ στην πατρίδα του στο Γουάντιβιτς. Στη σκέψη του ο «Άγιος Ιωσήφ έχει μια πατρική καρδιά». Ο πολωνός Πάπας υπογραμμίζει ότι ο Ιωσήφ της Ναζαρέτ πρόσεχε τον Ιησού «με ένα ιδιαίτερο δώρο από τον ουρανό, με όλη την αγάπη, όλη την στοργή που μπορεί να γνωρίζει και να προσφέρει μόνο η καρδιά ενός πατέρα». Όπως πολύ σωστά το εκφράζει σε αυτήν την όμορφη προσευχή που είπε στην ομιλία στο Ορατόριου του Αγίου Ιωσήφ στον Καναδά στις 11 Σεπτεμβρίου 1984, ζητώντας από το θετό πατέρα του Ιησού να προστατεύσει τις οικογένειες:
Άγιε Ιωσήφ, με εσένα και για εσένα να ευλογούμε τον Κύριο. Σε έχει επιλέξει ανάμεσα σε όλους τους άντρες για να είσαι ο αγνός σύζυγος της Μαρίας, αυτός που βρίσκεται στο κατώφλι του μυστηρίου της θεϊκής μητρότητας, και ο οποίος, μετά από αυτήν, τον υποδέχεται με πίστη ως έργο του Αγίου Πνεύματος. Έδωσες στον Ιησού νόμιμη πατρότητα σε σχέση με τη γραμμή του Δαβίδ. Πρόσεχες συνεχώς τη Μητέρα και το Παιδί με στοργή, για να εξασφαλίσεις τη ζωή τους και να τους επιτρέψεις να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους.
Ο Σωτήρας Ιησούς δέχτηκε να υπακούει εσένα ως πατέρας του, κατά την παιδική του ηλικία και την εφηβεία του, και να λάβει από εσένα τη μάθηση της ανθρώπινης ζωής, καθώς μοιράστηκες τη ζωή του λατρεύοντας το μυστήριο του.
Ζεις μαζί του. Συνέχισε να προστατεύεις ολόκληρη την Εκκλησία, την οικογένεια που γεννήθηκε από τον Ιησού. Προστάτεψε ειδικά αυτούς εδώ στον Καναδά που έχουν τεθεί υπό την αιγίδα σου, αλλά συνάμα και τον κόσμο ολόκληρο. Βοήθησε μας με τη σειρά μας να πλησιάσουμε το μυστήριο του Χριστού με πίστη, υποταγή και αγάπη όπως έκανες εσύ. Κοίταξε τις πνευματικές και υλικές ανάγκες εκείνων που προσφεύγουν στη μεσολάβηση σου, ιδίως των οικογενειών και των φτωχών κάθε είδους φτώχειας.
Δια μέσω εσού, είναι βέβαιο ότι θα ενώσουν στο μητρικό βλέμμα της Μαρίας και στο χέρι του Ιησού που τους βοηθά.
Αμήν.

παπ
Πηγή: Marzena Devoud για το site aletheia.org

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου