Ιερέας έδιωξε καθολική από Αγιασμό στα Εξάρχεια

Ιερέας έδιωξε καθολική από Αγιασμό στα Εξάρχεια

Με επιστολή της στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ η 40 χρονη κ. Τερέζα Αριμπά, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, διαμαρτύρεται για την απομάκρυνση της από την ακολουθία του Αγιασμού που τελέστηκε σήμερα το απόγευμα σε οικία στα Εξάρχεια.
Με έδιωξε ο Πάτερ απο τον Αγιασμό που έκανε σε σπίτι γνωστού καλλιτέχνη που δουλεύω ως οικιακή βοηθός επειδή ειμαι καθολική .
Μα στο Χριστό πιστεύω πατερ μου και θελω να Αγιαστώ. Και μου ειπε , Όχι παιδί μου δεν κάνει, σε παρακαλώ πολυ, ή θα φύγεις εσύ ή εγώ.´´
Τουλάχιστον ας μην την μνημόνευε αλλά ήταν λάθος να ζητήσει την απομάκρυνσή της.
Ακόμη και στο Αγιο Ορος εν ώρα μυστηρίου οι καθολικοί παρακολουθούν την ακολουθία από τη Λιτή. Δεν τους πετάνε έξω από το μοναστήρι.
Ο Ιερέας έπρεπε να δείξει περισσότερη διάκριση. Η αγάπη καμία φορά την Τερέζα μπορεί να την φέρει στην Αληθινή Εκκλησία του Χριστού που είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Μόνο όμως με αγάπη ενδεχομένως γίνει αυτό…

Πηγή: ekklissιastiko vima

ΣΧΟΛΙΟ kantam.gr
Όσο λυπούμαι για τον ιερέα, άλλο τόσο λυπούμαι και για τον αρθρογράφο, το μόνο που με χαροποιεί είναι ότι έγινε αγιασμός στα Εξάρχεια!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου