Επίσκεψη έκπληξη σε 12 άρρωστα νεογέννητα

Επίσκεψη έκπληξη σε  12 άρρωστα νεογέννητα

Όπως κάθε μήνα έτσι και το Σεπτέμβριο πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ιωβηλαίου έτους της ευσπλαχνίας “η Παρασκευή της Ευσπλαχνίας”, οι απρόοπτες επισκέψεις  του Πάπα Φραγκίσκου  στις φτωχές γειτονιές της Ρώμης.

Λίγες μέρες μετά την αγιωνυμία της Μητέρας Τερέζας, που πρόσφερε ένα μεγάλο έργο  στη υπεράσπιση της ζωής, ο Πάπας Φραγκίσκος  επισκέφτηκε δύο θεσμούς έντονα ενδεικτικές.

Η πρώτη επίσκεψη – κάνει γνωστό μία ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας – ήταν  στην υπηρεσία των πρώτων βοηθειών  και συγκεκριμένα στο τμήμα το γυναικολογικό  του Νοσοκομείου  του Αγίου Ιωάννη στη Ρώμη, όπου αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 12 νεογέννητα  με διάφορες ασθένειες. Πέντε μωρά (από αυτά, είναι δίδυμα) αντιμετωπίζουν βαριές ασθένειες  και ευρίσκονται στο θάλαμο της εντατικής. Στον άλλο όροφο  ευρίσκονται  ένα τμήμα όπου νοσηλεύονται  άλλα μωρά.

Ο Ποντίφικας έγινε δεκτός από το προσωπικό με έκπληξη, ο Πάπας Φραγκίσκος  εισερχόμενος  στο θάλαμο  φορούσε και εκείνος όπως όλοι οι γιατροί κι οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που επισκέπτονται τα άρρωστα μωρά, την μάσκα και την ειδική φόρμα και υποβλήθηκε σε όλες  προφυλάξεις υγιεινής  από σεβασμό προς το αποστειρωμένο περιβάλλον. Ο Άγιος Πατέρας σταμάτησε σε κάθε θερμοκοιτίδα  και χαιρέτισε τους παρόντες γονείς των νεογέννητων εμψυχώνοντας  τους και  δίνοντάς τους κουράγιο.

Στη συνέχεια  ο Ποντίφικας  επισκέφτηκε το  Οίκο φιλοξενίας «Βίλλα Ελπίδα) όπου ευρίσκονται  30 ασθενείς  σε τελικό στάδιο.  Το έργο – που ανήκει  στην Πανεπιστημιακή Κλινική  A. Gemelli, του Πανεπιστημίου  της Ιεράς Καρδίας  – ευρίσκεται στη Ρώμη  επί της οδού  Pineta Sacchetti. Με την άφιξή σου οι υπεύθυνοι  υποδέχτηκαν τον Πάπα, ο οποίος θέλησε  στη συνέχεια  να χαιρετήσει ένα – ένα όλους τους ασθενείς στα δωμάτια τους.

Μεγάλη έκπληξη για όλους, νοσηλευόμενους και  συγγενείς  που έζησαν στιγμές  έντονης  συγκίνησης  μεταξύ δακρύων και χαμόγελων χαράς.

“Με αυτή την Παρασκευή της Ευσπλαχνίας – σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της Αγίας Έδρας Greg Burke, ο Άγιος Πατέρας θέλησε να δώσει  ένα δυνατό σημείο  της αξίας της ζωής  από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής της μέχρι την φυσική τελική. Η υποδοχή της ζωής και η εγγύηση της προστασίας της πολλές φορές υπογραμμισμένο από τον Πάπα Φραγκίσκο , που και με τις δύο αυτές επισκέψεις  σφράγισε  συγκεκριμένα και αισθητά, πόσο είναι βασικό  – για να ζήσει κανείς την ευσπλαχνία – η προσοχή  σε καταστάσεις πιο αδύναμες και προσωρινές.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου