ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

1

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Όταν στις 9 Ιουνίου 2020, η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος έστελνε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Ερντογάν και του ζητούσε να αποφύγει τη μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, δεν είχε την αυταπάτη ότι θα τον πείσει.
Όμως, εμείς οι Καθολικοί Ιεράρχες της Ελλάδος πιστεύαμε, ότι όλοι μαζί, τόσο με τις διπλωματικές ενέργειες Αρχηγών Κρατών όσο και τις δημόσιες δηλώσεις Εκπροσώπων των Χριστιανικών Εκκλησιών, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε υπηρεσία στην αποφυγή ενός μεγάλου λάθους που ετοιμαζόταν να διαπραχθεί σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές.
Το κακό όμως έγινε! Ο περίλαμπρος Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, με απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας, κ. Ερντογάν, μετατράπηκε σε τζαμί,
Η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα ενώνει την οδύνη της με εκείνη του Αγίου Πατέρα, του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος πληροφορηθείς την απόφαση του κ. Ερντογάν, χρησιμοποίησε την έκφραση: «νοιώθω πολύ μεγάλη οδύνη».
Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει, πώς είναι δυνατόν ο ηγέτης μιας Χώρας που διεκδικεί και εκείνη να είναι δημοκρατική, να προβαίνει σε αποφάσεις οι οποίες συντελούν όχι στη συνεργασία των εθνών και των θρησκειών, αλλά στο διχασμό και τη σύγκρουση των λαών!
Ευχόμαστε, η Αγία Σοφία του Θεού να φωτίσει τον Πρόεδρο κ. Ερντογάν και όλους τους συνεργάτες του να κατανοήσουν, ότι ο Θεός δεν συναινεί σε πράξεις που οδηγούν στο διχασμό και χωρισμό των παιδιών Του, αλλά στην αγάπη και την αδελφοσύνη τους.
Είθε ο Θεός της Αγάπης να ευδοκήσει ώστε ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ερντογάν να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασής του, διότι ισχυρός δεν είναι αυτός που έχει τη δύναμη ακόμη και να διαπράττει μεγάλα λάθη, αλλά αυτός που διαθέτει τη σύνεση, με τη βοήθεια του Θεού, να διορθώνει τα λάθη του!

Τήνος 14/7/2020

Από τη Γραμματεία
της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου