Η Χιλή και το Περού περιμένουν τον Πάπα Φραγκίσκο

Η Χιλή και το Περού περιμένουν τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αρχίσει το νέο έτος με ένα τα στη Χιλή και το Περού που θα πραγματοποιήσει από τις 15-22 Ιανουαρίου 2018. Και οι δύο Χώρες  ασχολούνται με την προετοιμασία της επίσκεψης του Αγίου Πατέρα.

Ο Σεβασμιότατος π.Santiago Silva Retamales, Επίσκοπος της Χιλής, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας  της Χιλής, διασαφήνισε  στο Γραφείο Ειδήσεων SIR ότι η προετοιμασία απαιτεί ένας οργανωτικό μέρος και ένα πνευματικό. Η Χιλή περιμένει τον Πάπα Φραγκίσκο με «με πολλή μεγάλη αγάπη», ως ένα αδελφό  που έρχεται μεταξύ αδελφών, για να φωτίσει την πορεία μας «, δήλωσε ο Επίσκοπος.

Η «Εθνική Επιτροπή για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου» La“Comisión Nacional Visita Papa Francisco“, στην οποία έχει ανατεθεί η οργάνωση  της επίσκεψης , ενημέρωσε τους πιστούς για μέτρα ασφαλείας και θέματα λογιστικά.  Η Επιτροπή  υπογράμμισε  ότι όλοι ανεξάρτητα από προέλευση και θρησκεία, είναι καλοδεχούμενοι  στις συναντήσεις με τον Άγιο Πατέρα . Υπογραμμίστηκε επίσης ότι τα εισιτήρια για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Στο Περού ετοιμάστηκε μια ειδική έκπληξη για την υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου: Ένα  video διάρκειας περίπου δύο λεπτών που παρουσιάζει τις ομορφιές της Χώρας. Ο λαός  περιμένει τον Πάπα  με χαρά σε όλε τις περιφέρειες. Οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει  και όλοι είναι γεμάτοι από ελπίδα  και δύναμη, αυτό είναι το μήνυμα του  video  το οποίο τελειώνει  με τη δήλωση: « Unidos Por La Speranza».(Ενωμένοι για την Ελπίδα).

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου