ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Η 18η Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εκστρατεία του ΟΗΕ για την προστασία του παγκόσμιου μετανάστη.

Την ημερομηνία αυτή το 1990 υιοθετήθηκε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ η «Διεθνής Συνθήκη για την Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους».

Υπολογίζεται ότι το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, γύρω στα 232 εκατομμύρια ψυχές, ζουν εκτός της πατρίδας τους.

Ως πνευματικός ποιμένας και τριών ακριτικών νησιών μας όπου τα τελευταία χρόνια ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών έχει βρει καταφύγιο, ευχόμαστε προσωρινό, κάθε φορά που τους συναντάμε, διερωτόμαστε: τι μπορούμε να κάνουμε για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να φθάσουν στην ονειρευμένη γη της επαγγελίας;

Δεν μας είναι εύκολο να βρούμε απάντηση. Η δύναμη μας ασήμαντη και οι δυνάμεις μας ελάχιστες. Το μόνο  μέσο που διαθέτουμε είναι η αγάπη μας και η προσευχή μας. Η αγάπη μας εκδηλώνεται με τις επισκέψεις μας στον τόπο της «φιλοξενίας» τους. Η προσευχή απευθύνεται στο Θεό Άγιο Πνεύμα και του ζητάμε να φωτίσει τους Κυβερνήτες του κόσμου να μην κυβερνούν αλλά να υπηρετούν.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ακούσαμε λίγες μέρες πριν στο νησί της Λέσβου, όταν  κάποιος Καθολικός μετανάστης από το Καμερούν δήλωσε χαρακτηριστικά, «Όλοι αδιαφορούν για μας, ευτυχώς που η Εκκλησία μας όχι μόνο δεν μας έχει  ξεχάσει αλλά και μας έχει αγκαλιάσει».

Ναι αγαπητέ διότι αυτό είναι το έργο της Εκκλησίας και ευχαριστούμε όσους μας βοηθούν να είμαστε συνεπείς στο έργο μας αυτό.

+Νικόλαος

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου