Η βασιλική του Παναγίου Τάφου θα είναι ακόμη πιο όμορφη

Η βασιλική του Παναγίου Τάφου θα είναι ακόμη πιο όμορφη

«Στο τέλος θα είναι πιο όμορφη και πιο συναρπαστική από πριν." Ο Αδελφός Francesco Patton, φύλακας του Παναγίου Τάφου, μιλά με υπερηφάνεια για την νέα αποκατάσταση που θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Παναγίου Τάφου της Ιερουσαλήμ. Όπως και η πρώτη που ολοκληρώθηκε το 2016, το δεύτερο μέρος των εργασιών θα διεξαχθούν επίσης σε συνεργασία με τις Εκκλησίες που έχουν την ευθύνη να επιβάλουν το status quo του ιερού Χώρου: Καθολική, Ελληνορθόδοξη, Αρμενική. «Είναι μια ευκαιρία να ενισχυθεί η συνεργασία και να αυξηθεί ο αδελφικός διάλογος που είναι ήδη πολύ καλός στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο π. Patton.

Σε τι συνίσταται η αποκατάσταση;
Απ. – Η πρώτη φάση αφορούσε το ακουστική του Παναγίου Τάφου. Το έργο συντονίστηκε από το Ελληνικό Πατριαρχείο και ακολούθησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε αυτή τη δεύτερη φάση ο συντονισμός εξαρτάται από την Θεματοφυλακή των Αγίων Τόπων και τα όργανα που θα μας βοηθήσουν είναι εξαιρετικής ποιότητας: το Κέντρο Διατήρησης και Αποκατάστασης του Τορίνιυ, το Τμήμα Αρχαιολογίας και Αρχαιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Sapienza και το Βιβλικό Ινστιτούτο της Ιερουσαλήμ. Οι αποκαταστάσεις θα καλύπτουν το πάτωμα της Βασιλικής, τα συστήματα αποχέτευσης και τις περιοχές που επηρεάζονται από τη διείσδυση υγρασίας. Και έπειτα υπάρχει ένα ενδιαφέρον κεφάλαιο για την αρχαιολογία: κάτω από το πεζοδρόμιο υπάρχει ένας τεράστιος θησαυρός που θα είναι ενδιαφέρον να εξεταστεί επιστημονικά.

Ιερουσαλήμ: νέες αποκαταστάσεις στη Βασιλική του Αγίου Τάφου
Κατά τη διάρκεια των εργασιών αποφασίστηκε να μην απαγορευτεί η βασιλική στους προσκυνητές. Πραγματικά μια δύσκολη πρόκληση …
Απ. – Ναι, επίσης επειδή οι προσκυνητές τριπλασιάστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια. Επομένως, δεν μπορούσε να κλείσει για ένα χρονικό διάστημα που αναμένεται να παραταθεί. Οι ειδικοί κλήθηκαν να διατηρήσουν την βασιλική ανοιχτή τόσο κατά τη φάση της μελέτης όσο και κατά τη διάρκεια της φάσης εκτέλεσης.

Πόσο καιρό θα διαρκέσει για να το δει ξανά;
Απ.. – Θα χρειαστεί ένας χρόνος για να μελετηθεί όλη την τεκμηρίωση, ακόμα και η προηγούμενη. Μόλις τελειώσει η φάση ανάλυσης, θα μπορέσουμε να δώσουμε ακριβείς ενδείξεις σχετικά με το χρόνο της πλήρους αποκατάστασης.

Κατά την άποψή σας, ποιος είναι ο λόγος πίσω από την αύξηση του αριθμού των προσκυνητών που επισκέπτονται τη Βασιλική του Παναγίου Τάφου;
Απ. – Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια προωθήθηκαν διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των θεσμικών, που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του Προσκυνήματος. Ήταν μια επιτυχία. Σκεφτείτε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν περάσει από 500.000 το 2017 σε 600.000 το 2019. Ένας τεράστιος αριθμός σε συνεχή ανάπτυξη.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου