Διαθρησκευτική αλληλεγγύη για μια πληγωμένη ανθρωπότητα

Διαθρησκευτική αλληλεγγύη για μια πληγωμένη ανθρωπότητα

Προχθές, το Πνευματικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκευτικό  Διάλογο και το Γραφείο Διάλογου και Διαθρησκευτικής Συνεργασίας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών πραγματοποίησαν μια συνάντηση για να προβληματιστούν για το επόμενο κοινό  έργο  τους «Εξυπηρέτηση μιας πληγωμένης ανθρωπότητας: προς τη διαθρησκειακή αλληλεγγύη». Προκειμένου να διευκολυνθεί η βαθύτερη και πληρέστερη κατανόηση του θέματος, προσκλήθηκαν στην συνάντηση Καθολικοί και Προτεστάντες εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες, καθώς και εκπρόσωποι ορισμένων τμημάτων της Αγίας Έδρας και των Ποντιφικών Πανεπιστημίων, διπλωματικών σωμάτων, ιεραποστόλων και χριστιανικών φιλανθρωπικών οργανώσεων .

Τόσο το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο, όσο και το Γραφείο Διαλόγου και Διαθρησκευτικής Συνεργασίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών έχουν μακρά φιλία και συνεργασία και έχουν δημοσιεύσει μαζί έγγραφα που περιλαμβάνουν τα θέματα: διαθρησκευτικός γάμος (1994-1997), (1997-1998), αφρικανική θρησκεία (2000-2004), χριστιανική μαρτυρία σε πολυθρησκευτικό κόσμο (2006-2011), εκπαίδευση για την ειρήνη (2017-2019). Το τελευταίο κυκλοφόρησε επίσημα στις 21 Μαΐου του τρέχοντος έτους στη Γενεύη.

Η προχθεσινή  "συνάντηση προβληματισμού" είναι ένα πρώτο βήμα προς περαιτέρω προβληματισμό και θα περιλαμβάνει και εμπειρογνώμονες από άλλες θρησκευτικές παραδόσεις.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου