ΕΠΕΤΕΙΟΣ 60 ΕΤΩΝ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ ΠΑΤΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 60 ΕΤΩΝ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ ΠΑΤΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβαστός Εργάτης του Κυρίου Πατέρας Γεώργιος Βαρθαλίτης εόρτασε την Επέτειο των 60 Ετών Ιεροσύνης του.

Αν και ο ταπεινός, όπως τον γνωρίζουμε τόσα χρόνια, π. Γιώργος δεν επιθυμούσε επίσημο εορτασμό, οι συνάδελφοί του Ιερείς και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π.Σεβαστιανός Ροσσολάτος, είχαν διαφορετική γνώμη και έτσι θέλησαν να τον τιμήσουν ιδιαίτερα.

Έτσι στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, της Ενορίας Ηρακλείου Αττικής, δηλαδή στην Ενορία που υπηρέτησε όσο καμία άλλη, 24 ολόκληρα χρόνια, μέσα σε μία πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο φυσικά, ο Αρχιεπίσκοπός μας και συλλειτούργησαν μαζί του ο εορτάζων π. Γεώργιος Βαρθαλίτης, ο Εφημέριος του Αγίου Λουκά π. Αντρέας Βουτσίνος, ο Εφημέριος Αγίου Παύλου Πειραιά π. Ιωάννης Πάτσης, ο Εφημέριος Αγίων Αποστόλων Βούλας π. Κρίστιαν Γκασπάλ, ο Ιησουίτης Ιερομόναχος π. Σεβαστιανός Φρέρης, ο βοηθός Εφημερίου της Ενορίας του Αγίου Παύλου Πειραιά π. Αιμίλιο και ο μόνιμος Διάκονος π. Δημήτρης Αλτουβάς.

Πολλές Μοναχές και Μοναχοί, Μοναχικών Ταγμάτων της Επαρχίας μας, ήλθαν να τιμήσουν τον π. Γιώργο και μαζί με λαϊκούς από την Ενορία του Αγίου Λουκά και όχι μόνο, προσευχήθηκαν στον Κύριο να συνεχίσει να του δίνει Υγεία και Δύναμη.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του ανέφερε:

Link: Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και πριν την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου, πήρε το λόγο ο π. Γιώργος και με έκδηλη συγκίνηση ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο αλλά και τους συναδέλφους του Ιερείς, τόσο τους παρόντες, μοναχούς, μοναχές και λαϊκούς, όσο και εκείνους που δεν μπόρεσαν λόγω υποχρεώσεων να είναι παρόντες, οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν επίσημα την επέτειό του, τονίζοντας ότι ήταν κάτι που δεν επιθυμούσε να εορτάσει δημόσια, αλλά ταπεινά.

Κατόπιν αναφέρθηκε στα πρόσωπα που του έδωσαν τη δύναμη και τον στήριξαν στο δρόμο που ακολούθησε, αναφέροντας τα μέλη της οικογένειάς του, τους Αδελφούς Μαριανούς, τους Πατέρες Ασσομψιονιστές, τους Πατέρες Βενεδικτίνους και μία οικογένεια…..

Ακολούθησε η αναφορά του στους σταθμούς της Ιερατικής ζωής του  και στο ευχάριστο γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί Ιερείς οι οποίοι όπως και εκείνος, είτε έχουν συμπληρώσει 60 χρόνια Ιεροσύνης, είτε πλησιάζουν να τα συμπληρώσουν, αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ένας Ιεροσπουδαστής χειροτονείται Ιερέας στην ηλικία των 24-25 ετών, αναφέροντας ως παραδείγματα τον π. Δομήνικο Ψάλτη και τον π. Νικηφόρο Βιδάλη που έχουν ήδη εορτάσει την 60ή Επέτειο της Χειροτονίας τους.

Τέλος αφού ευχαρίστησε το Θεό Πατέρα για την δύναμη που του έδωσε όλα αυτά τα χρόνια, ευχήθηκε να βρεθούν όσο γίνεται περισσότεροι νέοι και νέες οι οποίοι να ακολουθήσουν είτε την Ιερατική, είτε την Μοναχική οδό, αφού και οι 2 «οδοί» αποτελούν μεγάλα στηρίγματα του Αμπελώνα του Κυρίου!!!

Ακολούθησε η Ευλογία του Σεβασμιοτάτου και αμέσως μετά στην Ενοριακή αίθουσα, η Ενορία του Αγίου Λουκά είχε ετοιμάσει ένα κέρασμα για όλους , στη διάρκεια του οποίου μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουμε από κοντά τον π. Γιώργο και να του εκφράσουμε τις ευχές μας, αλλά και τις ευχαριστίες μας για όσα πολλά έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια για όλους μας.

Το οδοιπορικό του π. Γιώργου είναι:

Γεννήθηκε το 1933 στη Βάρη της Σύρου, το 1944 ήλθε στην Αθήνα, φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και φιλοξενείτο στο μικρό Ιεροσπουδαστήριο των Πατέρων Ασομψιονιστών, οι οποίοι τον έστειλαν το 1949 στη Γαλλία, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές.

Το  1953 πήγε στη Ρώμη και σπούδασε  Φιλοσοφία και Θεολογία, μέχρι το  1959 που χειροτονήθηκε Ιερέας.

Το 1960 επέστρεψε στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε στην Ενορία του Αγίου Διονυσίου.

Ακολούθως υπηρέτησε ως Εφημέριος στις Ενορίες Αγίου Παύλου στον Πειραιά το 1962,  Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα το 1964 – Αγίου Διονυσίου ξανά το 1974  ενώ το 1981 ανέλαβε το Ίδρυμα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «Σπίτι των Παιδιών στην Πεύκη», μέχρι το 1985 οπότε και ανέλαβε την Ενορία του Αγίου Γεωργίου στο Αιγάλεω.

Το 1991 ανέλαβε την Ενορία του Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής μέχρι το 2015, προσφέροντας παράλληλα την παρουσία του στο σπίτι των παιδιών υπό την προστασία της Αγίας οικογένειας «Ναζαρέτ».

Από το 2015, απαλλαγμένος από ενοριακές υποχρεώσεις, με τη δύναμη του Θεού, προσφέρει όπου μπορεί να είναι χρήσιμος!!!
 

Κύριε, Εσύ, με κοιτάς μες στα μάτια,

τ’ όνομά μου με χαμόγελο λες,

στ’ ακρογιάλι τη βάρκα μου αφήνω,

και μαζί Σου θάλασσα άλλη ζητώ!!!

Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

16η Κυριακή του Έτους

16η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 54[53], 6-8                         Ιδού ο Θεός με βοηθάει, και ο Κύριος είναι ο προστάτης

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 20 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου