Η θεμελιώδης κλήση είναι αυτή της αγάπης

Η θεμελιώδης κλήση είναι αυτή της αγάπης

Ο καρδινάλιος Vincent Gerard Nichols, αρχιεπίσκοπος μητροπολίτης του Westminster στο Λονδίνο, υπογραμμίζει ότι η παρουσία των νέων ανανέωσε το πνεύμα της Συνόδου

Ένα από τα χαρακτηριστικά της Συνόδου είναι η χαρά της συνάντησης. Αυτό είπε στο Vatican News ο καρδινάλιος Vincent Gerard Nichols: «υπάρχει η χαρά της νεολαίας, αλλά και της πίστης, της πίστης που είναι πάντα νέα». Η παρουσία των νέων στη Συνέλευση της Συνόδου – εξηγεί ο καρδινάλιος – έδωσε σε αυτή τη Σύνοδο ένα νέο πνεύμα που δεν έχω ξαναδεί σε άλλες συνοδικές Συνελεύσεις» ένα από τα κεντρικά θέματα – προσθέτει – «είναι σίγουρα η χαρά: η χαρά της ζωής εν Χριστώ». Αλλά ακούσαμε επίσης – θυμίζει ο καρδινάλιος – «ιστορίες μαρτύρων αυτού του αιώνα, νεαρών μαρτύρων: γι αυτό, μπορούμε να μιλάμε και για τη χαρά του θανάτου εν Χριστώ».

Διάκριση

Ένα άλλο κεντρικό θέμα της Συνόδου είναι αυτό της διάκρισης. Ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα – παρατηρεί ο αρχιεπίσκοπος του Westminster – είναι: Πώς μπορώ να ξέρω αυτό που πρέπει να κάνω; Ποιο είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνω; Πώς πρέπει να γίνει αυτή η διάκριση; Τι σημαίνει κλήση; Και πάνω απ’ όλα: ποια είναι η θεμελιώδης προσφορά κάθε ατόμου; Αυτού του είδους η κλήση – υπογραμμίζει ο καρδινάλιος – είναι αυτή της αγάπης: η ζωή μας πρέπει να είναι αγάπη».

Η πορεία του διαλόγου μεταξύ γενεών

Αυτή – υπογραμμίζει ο αρχιεπίσκοπος μητροπολίτης του Westminster – είναι μια περίοδος διάκρισης κατά την οποία η Εκκλησία δίνει απαντήσεις στους νέους, αλλά και οι νέοι δίνουν απαντήσεις μαρτυρίας στην Εκκλησία: η μέθοδος είναι αυτή του διαλόγου, της συνάντησης μεταξύ των γενεών. Στην αίθουσα – υπενθυμίζει ο καρδινάλιος – ειπώθηκε, ότι οι νέοι οφείλουν να τιμούν τους ηλικιωμένους και οι ηλικιωμένοι οφείλουν να αγαπούν τους νέους: «με αυτόν τον τρόπο – κατέληξε – θα  υπάρξει μια ανταλλαγή δώρων».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 23 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου